Hämeenlinnassa voit myös kävellä kokouksen
Aurinko paistaa ja ei kuin luurit korville, klikkaus Teams-linkkiin ja näin pääsin liittymään työllisyyspalvelujen kuntakokeilun aamutiimiin. Kävelijöitä Linnanpuistossa on viisi, ja muut tiimiläiset kävelevät kuka missäkin, kotiseuduillaan tai matkalla työpisteelle.
”Olemme pitäneet tiistain aamutiimejä kävellen jo parin vuoden ajan. Kävelykokoukset ovat vakiintuneet meille osaksi työpäivää. Kaikilla meillä on mahdollisuus siihen, on Teams, luurit ja jalat, niin ei kuin kävellen kokoustamaan,” kertoo työllisyyspalvelujen johtaja Mira Sillanpää Hämeenlinnan kaupungilta.

Ei pakollista, mutta mukavaa
Kenenkään ei ole pakko osallistua tiistaitiimeihin kävellen, mutta taustaäänistä ja hengityksestä päätellen moni osallistujista on aurinkoisessa aamussa kävellen liikkeellä.
Aiheena tämän tiistain tiimissä on kertoa missä kukin on työviikon aikana kokenut onnistuneensa. Koska ollaan työllisyyspalveluissa, onnistumiset liittyvät asiakastyöhön. Kuka kertoo asiakkaan työllistyneen, toinen on päässyt kouluun. Joku on saanut asiakkaalta ”olet ihana, kun autat” – palautteen, toinen on saatellut pitkäaikaisen asiakkaan eläkkeelle. Kaikkia kertojia yhdistää yhdessä tekeminen ja jakaminen.
Tiiminsä lähijohtajana Mira Sillanpää tsemppaa jokaista puheenvuoron jälkeen, samalla kun askeltaa Rantareitillä eteenpäin jäisimpiä kohtia väistellen.
Kävelykokouksia hän pitää hyvänä tapana käsitellä yhteisiä asioita kuunnellen ja jakaen. Ruutua ei kävelykokouksissa tuijoteta, vaan kaikki asia välittyy luurien kautta. ”Ei tämä kaikentyyppisissä kokouksissa toimi, mutta olemme hioneet tähän meille toimivan systeemin. Asiat etenevät ja keskustelu kulkee,” kuvailee Sillanpää.

Kävelykokoukset osana työhyvinvointia
Hämeenlinnan kaupunki kannustaa työntekijöitään järjestämään kävelykokouksia. Ennen kokousta kannattaa hetki suunnitella ja sopia kokouksen tavoitteet. Kokouksella tulee olla vetäjä, joka asettaa kysymykset, päättää reitin ja suunnittelee taukopaikat. Kävelykokouksen järjestämisestä on infottu kaupungin intrassa.
”Meillä on vuosien ajan satsattu työntekijöiden hyvinvointiin ja mahdollisuuksiin liikkua monin eri tavoin, ryhmässä ja itsekseen,” kertoo Hämeenlinnan kaupungin henkilöstö- ja valmiusjohtaja Anne Iijalainen.
”Haimme valtakunnallista Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaattia ja saimme sen työstämme työntekijöidemme liikkumisen hyväksi. Olemme jo tehneet työtä sen eteen, että saamme seuraavassa kartoituksessa lisäpisteitä ja voimme olla mukana taistelemassa Suomen Aktiivisin työpaikka -kilpailun voitosta.”
Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu on valtakunnallinen työkalu yrityksen työhyvinvointi- ja liikuntatoiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Kartoituksen tulosraportti ja kehitysideat käydään läpi Buusti360- asiantuntijan kanssa palautetapaamisessa.
Hämeenlinna on yksi neljästä suomalaisesta kunnasta, joka on saanut saman kunnianosoituksen hyvin tehdystä työstä henkilön liikuntapalvelujen hyväksi. Hämeenlinnan sertifikaatti on voimassa vuoden 2023 loppuun ja seuraavaakin kautta tavoitellaan.

Lisätietoja:
Sillanpää Mira
- Työllisyysjohtaja,82300
- 050 569 4638
- mira.sillanpaa@hameenlinna.fi
Iijalainen Anne
- Henkilöstö- ja valmiusjohtaja,87541
- 050 462 2200
- anne.iijalainen@hameenlinna.fi