Hämeenlinnassa vuosi vaihtuu vastuullisemmin valotulituksen myötä

Hämeen linnalla uudenvuodenaattona järjestettävä valotulitus tarjoaa vastuullisemman tavan juhlistaa vuoden vaihtumista – luonto- ja eläinystävällisesti.

Valotulitus järjestetään 31.12.2022 klo 19 ja klo 24. Linnanpuistosta katsottavan esityksen kesto on n. 15 minuuttia.

”Haluamme kannustaa ihmisiä vastuullisempaan uuden vuoden juhlintaan, joka huomioi myös ympäristön ja esimerkiksi perinteisiä ilotulitteita pelkäävät lemmikit sekä luonnoneläimet”, kertoo Hämeenlinnan kaupunkimarkkinoinnista vastaavan Linnan Kehityksen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Tiitola.  

”Luvassa on ennen näkemättömän upea valoshow, jota kannattaa saapua ihastelemaan koko perheen tai vaikka kaveripiirin kesken! Linnanpuistossa on yleisölle myynnissä myös kuumaa juomaa ja pientä purtavaa. Valotulitusta markkinoidaan aktiivisesti myös Hämeenlinnan ulkopuolelle.”

Valotulituksen suunnittelee ja toteuttaa hämeenlinnalainen Torvinen Showtekniikka, joka edustaa alansa kovinta osaamista valtakunnallisesti.

Myös energiansäästökysymykset on huomioitu. Torvinen Showtekniikan Panu Koskinen kertoo muun muassa led-tekniikalla toteutettavan näytöksen kuluttavan energiaa noin 13,5 kWh.

”Sellainen rapsakan kelin omakotitaloasujan lauantaisaunaviikonloppu, jos sähkösaunoista tykkää.”

Hämeen linnan juhlavalaisu sytytettiin Tuomaan markkinoiden yhteydessä lauantaina 17.12. ja se huipentuu uudenvuodenaaton valotulitukseen.

”Valotulitus on mainio tapa kehittää eteenpäin jo perinteeksi muodostunutta linnan juhlavalaisua. Vihdoinkin pääsemme toteuttamaan jo ennen pandemiaa aloitetut suunnitelmat”, iloitsee Hämeen linnan intendentti Jouni Marjamäki Suomen kansallismuseosta.

”Keskiaikaisen linnan ylväs profiili ja ympäristö tarjoaa valotulitukselle ainutlaatuisen estradin!”

Valotulituksen mahdollistaa Hämeenlinnan kaupunki ja Linnan Kehitys Oy yhteistyössä Suomen kansallismuseon ja Torvinen Showtekniikan kanssa.

Lisätiedot

Kati Tiitola
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Linnan Kehitys Oy
kati.tiitola@linnan.fi

Panu Koskinen
Tapahtumatekniikka, Torvinen Showtekniikka
panu@showtekniikka.fi

Jouni Marjamäki
Intendentti, Hämeen linna, Suomen kansallismuseo
jouni.marjamaki@kansallismuseo.fi