Hauho, Myllymäki ja Sairio ehdolla valtakunnallisessa kaupunginosakisassa

Suomen Kotiseutuliitto etsii vuosittain kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset ja muut toimijat ovat aktiivisia, ja alueella on hyvä asua. Toiminta on monipuolista, kestävää ja kaikille avointa ja sitä on suunnattu erilaisille ihmisille. Vuoden kaupunginosassa on mahdollisuus osallistua alueen kehittämiseen, turvallista elää ja mahdollisuuksia yrittää.

Kilpailussa sai kuka tahansa saattoi ehdottaa palkittavaa aluetta – omia kulmia, lomakohdetta, naapurikaupunginosaa tai henkistä kotia. Tärkein kriteeri on alueen aito urbaanius. Tänä vuonna painotetaan lisäksi alueen elävää kulttuuriperintöä eli aineetonta kulttuuriperintöä ja perinteitä, jotka ovat läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa. Elävä perintö voi olla esimerkiksi tietoja ja taitoja, tapoja ja perinteitä, jotka yhteisöt tunnistavat osaksi omaa kulttuuriperintöään.

Yli 300 ehdotusta

Ehdotuksia tuli kaikkiaan 330, joiden joukossa Hämeenlinnasta ovat ehdolla Hauhon Vanha raitti, Myllymäki ja Sairio. Eri alojen asiantuntijoista koostuva raati eli Kotiseutuliiton kaupunkityön jaosto seuloo ehdotuksista kärkiehdokkaat ja tekee sitten esityksen voittajasta Kotiseutuliiton hallitukselle, joka nimeää voittajan.

Voittaja julkistetaan Flooran päivänä, 13. toukokuuta.

Lisätietoja

Suomen Kotiseutuliitto