Hauhon musiikkijuhlat Verkatehtaalla 18.11.2023

Hauhon musiikkijuhlat Verkatehtaalla 18.11.2023: Elinä Vähälä, viulu & Barry Douglas, piano

Verkatehdas, Vanaja-sali 18.11.2023 klo 18.00

Todellinen superlatiividuo järkälemäisen ohjelman kimpussa. Harvinainen tilaisuus kuulla tähtisolistien yhteissoittoa Suomessa.

Yhdysvaltain Iowassa syntynyt mutta jo pikkulapsena Suomeen muuttanut Elina Vähälä kuuluu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin viulisteihin. Vähälä aloitti viulunsoiton opiskelun Lahdessa Päijät-Hämeen konservatoriossa ja sittemmin Sibelius-Akatemiassa.

Opiskelujensa loppuvaiheessa hän voitti arvostetun Young Concert Artists International Auditions -kilpailun New Yorkissa vuonna 1999. Vähälä on ansainnut maineensa valovoimaisena ja poikkeuksellisen monipuolisena muusikkona laaja- alaisella ohjelmistollaan. Hän on kantaesittänyt useita kotimaisten säveltäjien viulukonserttoja ja kamarimusiikkiteoksia. Konsertoimisen ohella Elina Vähälä toimii professorina Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopistossa. Vähälä on Naantalin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja ja Helsinki Seriös -kamarimusiikkisarjan taiteellisen suunnitteluryhmän jäsen.

Irlantilainen pianotaiteilija Barry Douglas kuuluu alansa häikäisevimpiin nimiin. Hänen mittava uransa käynnistyi kansainvälisen Tšaikovski-pianokilpailun voitosta vuonna 1987, ja hän on vakionimi maailman arvostetuimpien konserttitalojen ja orkestereiden solistina. Suomessa hän on vieraillut useamman kerran, ”yleisö ja kriitikko olivat esityksen jälkeen aivan täpinöissään”, kirjoitti Helsingin Sanomien kriitikko Vesa Sirén Douglasin soitosta Naantalissa vuonna 2022.

Barry Douglas on vuonna 1999 perustamansa Camerata Ireland -kamariorkesterin ja Clandeboye-festivaalin taiteellinen johtaja. Orkesteri tuo yhteen lahjakkaita irlantilaismuusikoita sekä Pohjois-Irlannista että Irlannin tasavallasta sekä muualla asuvia irlantilaismuusikoita. Korkeiden musiikillisten tavoitteiden lisäksi orkesteri pyrkii toimimaan osana Irlannin rauhanprosessia. Vuonna 2022 Barry Douglasille myönnettiin Brittiläisen imperiumin ritarikunnan jäsenyys (OBE) hänen ansioistaan musiikkikentällä.

Vähälä ja Douglas

Ohjelma:

Johannes Brahms:

Sonaatti pianolle ja viululle nro 1 G-duuri Op. 78 Sonaatti pianolle ja viululle nro 2 A-duuri Op. 100

Sonaatti pianolle ja viululle nro 3 d-molli Op. 108

Yhteistyössä Helsinki Seriös -konserttisarjan kanssa

Lisätiedot:

Mikko Ivars
Hauhon musiikkijuhlat | Hauho Music Festival
+358-40-512 0140
mikko.ivars@hauhofestival.fi