Haussa ystäväperheitä ulkomaalaisille opiskelijoille

Hämeen ammattikorkeakoulussa järjestetään ystäväperhetoimintaa tänä syksynä opintonsa aloittaville ulkomaalaisille opiskelijoille nyt jo seitsemättä vuotta peräkkäin. Ystäväperhetoimintaa järjestetään Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Valkeakoskella. Toiminta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa. Mukaan voi ilmoittautua netissä  tai sähköpostitse koordinaattoreille (yhteystiedot alla).

Ystäväperhetoiminnan tarkoituksena on tutustuttaa ulkomaalaiset opiskelijat suomalaiseen kulttuuriin, kieleen ja elämäntapaan paikallisten ystävien kautta. Samalla toiminta tarjoaa paikallisille mahdollisuuden tutustua ulkomaalaisiin korkeakouluopiskelijoihin ja heidän kulttuureihinsa sekä harjoittaa kielitaitoa.

Kulttuurien kohtaamisia

 HAMKissa opiskelee kolmella eri paikkakunnalla yhteensä noin 700 ulkomaalaista opiskelijaa. Ulkomaalaisten opiskelijoiden on joskus haastavaa tutustua paikallisiin koulun ulkopuolella, eivätkä he opiskelujen aikana pääse välttämättä näkemään opiskelijaelämän lisäksi muuta suomalaista arkielämää.
 
Ystäväperhetoiminta voi olla osallistumista normaaliin perhearkeen, yhteistä harrastustoimintaa, ruoanlaittoa, mökkeilyä tai vaikkapa elokuvien katsomista. Suomalaisille arkipäiväisiltä kuulostavat asiat, kuten sauna, ulkoiluretket, suomalainen ruoka, jääkiekko ja hiihto ovat ulkomaalaisille opiskelijoille usein eksoottisia elämyksiä. Suomen kielen opinnot ovat osa ulkomaalaisten opiskelijoiden tutkintoa, ja monet opiskelijat toivovat löytävänsä ystäväperheen, jonka kanssa opittua suomea voisi turvallisesti harjoitella.
Lisätiedot:

Ystäväperhetoiminnan koordinaattorit:

Hämeenlinna: Anu Virtanen, p. 050 574 5046, anu.virtanen(a)hamk.fi
Riihimäki: Salla Niittymäki, p. 040 012 7815, salla.niittymaki(a)hamk.fi
Valkeakoski: Saara Lindén, p. 050 454 2488, saara.linden(a)hamk.fi

www.hamk.fi/ystavaperhetoiminta