Hyvin sanottu -festivaaleilla keskustellaan vapesta

Hämeenlinnan nuorisovaltuusto ja Hämeenlinnan seudun vanhempainyhdistys järjestävät Hyvin sanottu-festivaaleilla pe 29.9. klo 17-18.30 pop-up keskustelun aiheesta ”Mikä vapessa viehättää nuoria? Miten koti ja koulu voivat yhdessä vastustaa tätä aikamme ilmiötä”.

Mukana keskustelemassa mm. Ankkuripoliisi Juha Kuningas, Hämeenlinnan hyvinvointikoordinaattori Pinja Rulja, Jenni Helenius THL:stä ja Tomi Källarsson HPK juniorijääkiekosta sekä Hämeenlinnan nuorisovaltuutettuja.

Vape eli sähkötupakka on aiheena erittäin ajankohtainen, sillä juuri julkaistun Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen kouluterveyskyselyn mukaan vape kiinnostaa jo alakoululaisia. Vape on muoti-ilmiö, mutta sen käyttö altistaa monenlaisille terveyshuolille sillä makunesteiden sisällöstä ja koostumuksesta ei ole tarkkaa tietoa.

Keskustelun tavoitteena on syventää ymmärrystä sähkötupakoista ja niiden suosiosta nuorison keskuudessa sekä löytää mahdollisesti uusia tapoja puuttua siihen. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Hyvin sanottu -keskustelufestivaali on avoin ja maksuton tapahtuma, jossa kaikki halukkaat voivat osallistua keskusteluun. Osallistua voi myös katselemalla ja kuuntelemalla. Tapahtuman tarkoitus on lisätä rohkeutta osallistua keskusteluihin, syventää ymmärrystä ja vahvistaa kokemusta siitä, että kaikkien äänellä on merkitys.

Festivaalin järjestämisestä vastaavat Yle, Hämeenlinnan kaupunki ja Erätauko-säätiö.

Festivaaleille on ilmainen sisäänpääsy. Tutustu festivaaliohjelmaan Ylen sivuilla.

Lisätiedot

Miina Huovinen
puheenjohtaja
Hämeenlinnan seudun vanhempainyhdistys
huovinen.miina@gmail.com

Veera Antikainen
osallisuuskoordinaattori
Hämeenlinnan kaupunki
veera.antikainen@hameenlinna.fi
040 8696250