Hyvin sanottu -festivaalin etkokeskustelut taidemuseossa ja pääkirjastossa 10.5.

Hämeenlinnan kaupunki on mukana Hyvin sanottu -hankkeessa. Syys-lokakuun vaihteessa järjestetään Hyvin sanottu -keskustelufestivaalit ja nyt toukokuussa etkoillaan. Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin etkot järjestetään tiistaina 10.5. taidemuseossa ja pääkirjastossa.

Taidemuseon etkot

Millainen kulttuurikaupunki Hämeenlinna on tulevaisuudessa? Yksi Hyvin sanottu -festivaalin etkokeskusteluista pidetään Hämeenlinnan taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa 10.5.2022 klo 17–19. Tilaisuuteen ja samalla nuorten kuratoimaan Elämän äärellä -näyttelyyn on vapaa pääsy tilaisuuden ajan.

Erätauko-menetelmällä toteutettua kulttuurikeskustelua voi seurata myös suoran lähetyksen kautta Hämeenlinnan taidemuseon Youtube-kanavalla.

Tilaisuuden alussa sytykepuheenvuoron keskusteluun tarjoaa Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripäällikkö Janne Nieminen, jonka johdolla tänä keväänä hahmotellaan Hämeenlinnan kulttuurin tiekarttaa.

Kulttuurikeskustelussa jaetaan ja kuullaan ajatuksia siitä, millaisena esimerkiksi kulttuurin ja taiteen tekijät, nuoret tai filosofi näkevät kulttuurikaupunkimme tulevaisuudessa ja mitä asioita kaupungissamme pitäisi vahvistaa.

Keskustelijoina ovat nuoret Elämän äärellä -näyttelyn kuraattorit Helmi Riippi ja Mia Sarja, nuorisokulttuurin toimijat Laura Forsberg ja Juuso Suuronen, Hämeenlinnan Sibelius-seuran puheenjohtaja Juhani Koivistoinen, maankäytön suunnittelujohtaja Niklas Lähteenmäki, kulttuuripäällikkö Janne Nieminen, filosofi Johannes Ojansuu ja kuvataiteilija Minttu Saarinen. Keskustelua ohjaavat lastenkulttuuripäällikkö Minna Haveri Kulttuurikeskus ARXista ja Hämeenlinnan taidemuseon johtaja Jenny Valli. Keskustelijajoukko täydentyy vielä toistaiseksi vahvistamattomilla henkilöillä.

Kirjaston etkot

Pääkirjastossa järjestetään avoimia keskustelutilaisuuksia Erätauko-menetelmää hyödyntäen tiistaina 10.5. klo 16.15–19. Erätauko-keskustelussa pyritään asian, ilmiöiden ja ihmisten ymmärtämiseen.

Ohjelma:

16.15 Markus Liimatainen YLE, avauspuhe – Tervetuloa Hyvin Sanottu keskustelufestivaalien etkoille

16.30 Julkinen Erätauko-keskustelu Kirjastotorilla – teema: Millaisen keskustelukulttuurin muutoksen tahdomme tapahtuvan Hämeenlinnassa vuoteen 2026 mennessä? Erätauko-keskustelussa mukana Antti Pennanen, Outi Kärki, Unna Timonen, Servet Parlak, Tuulia Viitanen, Ville Viholainen ja Tapio Suominen. Keskustelun ohjaa erätaukosäätiön Laura Arikka.

18.00 kaksi pop-up -keskustelua samalla teemalla – kaikki halukkaat voivat osallistua

Toinen pop-up pidetään Avolavalla ja toinen Leino-salissa. Keskustelun ohjaa Airi Raitaranta ja Kia Partanen.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja kuuntelemaan!