IFHP kesäkoulun avoimien ovien päivä 23.8.2022

IFHP (International Federation for Housing and Planning’s) KESÄKOULU on kaupunki- ja yhdyskuntasuunnitteluun keskittyvä, yliopisto-opiskelijoille suunnattu kesäkoulu. Sen ytimessä oleva intensiivityöpaja järjestetään tiiviissä yhteistyössä suomalaisen kunnan kanssa. Tänä vuonna yhteistyökaupunkina on Hämeenlinna, jonne opiskelijat tulevat työskentelemään RETHINKING URBAN CHANGE parissa. Lisätietoa: www.ifhpsummerschool.fi.

Kesäkoulun kohteena on Viipurintien terveysaseman ympäristö ranta-alueineen. Opiskelijat hahmottelevat alueen mahdollisia tulevaisuuksia niin sijainnin, historian ja kaupunkikulttuurin, tilallisten ominaisuuksien, toimintojen ja toimijoiden kuin isomman muutoksen kannalta. Opiskelijat haastetaan pohtimaan uudelleen suunnitteluprosessia ja sen tavoitteita. Myös itse suunnittelijan rooli laitetaan suurennuslasin alle – kenellä on oikeus suunnitella kaupunkia?

Tule mukaan suunnitteluprosessiin!

IFHP järjestää Avoimien ovien päivän opiskelijoiden työtilassa PARKKI Business Parkissa, Raatihuoneenkatu 21-23. Paikalle voi tulla milloin tahansa 23.8. klo 13–16 välillä. Kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita keskustelemaan kahvikupposen äärellä opiskelijoiden kanssa ja työstämään yhdessä siihen mennessä tehtyjä luonnoksia.

Lisätietoja: IFHP kesäkoulun koordinoija Anna Koskinen, 050 4344 975 / info@ifhpsummerschool.fi.

Yhteistyössä Tampereen yliopisto, Aalto yliopisto, ympäristöministeriön ”Meikä asuu missä haluu -hanke” ja Hämeenlinnan kaupunki