Ilmaston viikkoa vietetään virtuaalisesti – teemana kestävä elämäntapa

Hämeenlinnan ilmaston viikkoa vietetään jo toista vuotta peräkkäin viikolla 12, 22.-27.3. Viikon teemana on kestävä elämäntapa ja vinkkejä ilmastoystävälliseen arkeen on luvassa pitkin viikkoa. Koronaturvallisuuden varmistamiseksi viikko tapahtuu virtuaalisesti ja ulkona luonnossa.

Luvassa keskusteluja, vinkkejä ja arjen tekoja

Ilmaston viikolla järjestetään muutama tapahtuma: ilmastoparlamentti tiistaina 23.3., yritysvastuuaamukahvit 26.3. sekä Earth Hour 27.3. Näiden lisäksi teemaviikkoa järjestävät tahot viestivät omissa kanavissaan vinkkejä kestävämpään arkeen ja seurakunnan ilmastopyhiinvaellus-reitti toteutetaan Ahveniston harjulle.

Ilmastoparlamentissa filosofi Johannes Ojansuu keskustelee ilmastoteemasta yhdessä MEP Sirpa Pietikäisen, Kestävän kehityksen koulutuspäällikön Tero Ahvenharjun (HAMK) sekä opiskelija Jere Ojalan (HAMK) kanssa. Virtuaaliset yritysvastuuaamukahvit järjestää Crazy Town Hämeenlinna / Parkki Business Park ja viikon huipennus, Earth Hour, sammuttaa valot kaupungista tunnin ajaksi. Valojen sammumista voi seurata Facebook-liven kautta.

”On hienoa, kuinka kaikesta koronahuolesta huolimatta, olemme saaneet kasaan mielenkiintoisen ohjelman ja paljon erilaisia tahoja mukaan järjestämään ilmaston viikkoa. Yhteistyöverkosto viikon ympärillä on vahva ja katseet ovat jo vuodessa 2022, jolloin ilmaston viikon olisi tarkoitus olla oikea kansanjuhla!”, toteaa Hämeenlinnan kaupungin ilmastokoordinaattori Juuso Puurula.

Earth Hour on valomerkki planeetan puolesta

Earth Hour on maailman luonnonsuojelujärjestö WWF:n järjestämä globaali tapahtuma planeetan puolesta. Jo yli 60 vuoden ajan järjestetty Earth Hour kokoaa yhteen erilaisia toimijoita ja on ollut innoittajana myös Hämeenlinnan ilmaston viikolle.

”Earth Hour on täydellinen hetki pysähtyä pohtimaan yhteisen planeettamme tulevaisuutta sekä omaa roolia sen turvaamisessa. Siksi on hienoa, että Hämeenlinna on mukana Earth Hourissa koko viikon ajan kannustamassa asukkaitaan toimimaan ilmaston puolesta. Yhdessä voimme vaikuttaa niin ihmiskunnan kuin yhteisen planeettamme hyvinvointiin”,sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Koko Ilmaston viikon ohjelma löytyy tapahtuman sivuilta.

Seuraa myös Ilmaston viikon Facebook-sivuja.

Mukana viikkoa järjestämässä:

Viikon vastuutahot:

Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, Hämeen ammattikorkeakoulu

Lisäksi mukana:

Ammattiopisto Tavastia, Eräs Teatteri, Sibelius-seura, ARX-Hämeenlinna, Hämeenlinnan kirjasto, PARKKI Business Park, Hämeenlinnan 4H, Tawast Cycling Club ja aktiiviset kaupunkilaiset

Lisätietoja:

Juuso Puurula, ilmastokoordinaattori, juuso.puurula@hameenlinna.fi