Iloiset kiitokset päiväkoteihin lahjoitetuista pyöristä!

Hämeenlinnan varhaiskasvatus sai viime keväänä toteutetussa kuntalaisille avoimessa keräyksessä melkein 80 lasten polkupyörää, joita on talkoovoimin kunnostettu ja jaettu hämeenlinnalaisiin päiväkoteihin ja esiopetusryhmiin.

Terveisiä Liivuoren ja Solvikin päiväkodista

”Polkupyörät ovat olleet tosi kivoja taitaville isoille lapsille. Erilaista, kun pyörät ovat oikeita pyöriä. Kotiinkin olemme saaneet jaettavaksi uusia oppimisen kokemuksia ja apupyörittä ajamisesta. Lapset ovat motivoituneita uuden opettelemisesta. Fyysisten taitojen lisäksi opitaan vuoron odottamista ja jakamista.”

”Solvikin päiväkoti sai keväällä neljä pyörää kaupungilta. Pääsimme niitä heti testaamaan tositoimissa läheisessä puistossa. Lainapyörällä pääsee kovaa. Voi sitä pyöräilyn riemua. Pyörät ovat päiväkodin yhteisessä käytössä. Niitä saa lainata ja käyttää. Saimme myös kypärät, joten pyöräily on turvallista. Pyöriä on neljää eri kokoa, jokaiselle ikäryhmälle oma. Muutama rohkea pienempi lapsi uskalsi kokeilla suurinta pyörää, totesivat vain kokeilun jälkeen, että pienempi pyörä on parempi… Olemme tehneet suunniteltuja pyöräilyretkiä, sekä lähteneet yllättäen pyöräilemään läheiseen puistoon, jossa pyöräily on turvallista. Lapset ovat pyöristä innoissaan, kuten myös me aikuiset. Solvikin päiväkoti kiittää pyörien lahjoittajia sekä niiden kunnostajia. ”

Pyöriä on jaettu nyt kymmeneen päiväkotiin ja esiopetuksen yksikköön. Parikymmentä pyörää on yhä kunnostuksen alla, jonka jälkeen nekin ovat valmiita lähtemään uuteen elämäänsä.