Israelin suurlähettiläs vieraili Riihimäellä ja Hämeenlinnassa

Israelin suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov vieraili Riihimäellä ja Hämeenlinnassa torstaina 31. elokuuta. Suurlähettiläs tapasi kaupunkien ja Hämeen liiton johtoa sekä tutustui paikalliseen kulttuuritarjontaan ja puolustusalan yrityksiin.

Suurlähettilään ottivat vastaan Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho, Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen ja Hämeen maakuntajohtaja Toni K. Laine.

Suurlähettiläs tutustui Riihimäellä Suomen lasimuseoon, suunnitteilla olevaan uuteen kulttuuri- ja tapahtumakeskukseen Voimalaan, Robotiikkakampukseen ja Sakon toimintaan.

Hämeenlinnassa suurlähettiläs vieraili Patrialla, jonka jälkeen hänelle esiteltiin katsaus kaupungin ajankohtaisiin asioihin. Suurlähettilään ja kuntajohtajien väliset keskustelut keskittyivät kaupallisten ja kulttuurisuhteiden kehittämiseen.

”Elinvoimaiset, tulevaisuuteen katsovat kaupungit suurkaupunkialueiden ulkopuolella ovat ratkaisevassa asemassa vahvalle kansantaloudelle. On ollut hienoa nähdä mielenkiintoisia ja luovia esimerkkejä tästä sekä Riihimäellä että Hämeenlinnassa tänään.

Me Israelissa etsimme jatkuvasti mahdollisuuksia oppia ja löytää uusia molempia osapuolia hyödyttäviä yhteistyöväyliä. Näen paljon potentiaalia vahvalle ja monipuoliselle kumppanuudelle kaupunkiemme ja maidemme välillä”, suurlähettiläs Ben-Yaakov totesi vierailun päätteeksi.

Israel on edelläkävijä korkeassa teknologiassa, innovaatioissa ja yrittäjyydessä.

”Tämä luo hyvän pohjan löytää kumpiakin hyödyttäviä yhteistyömahdollisuuksia ja yhteistyön tapoja Kanta-Hämeen ja Israelin välille. Riihimäen robotiikkaopetuksen malli on kansainvälisesti kiinnostava, lisäksi maakunnasta löytyy merkittävää puolustusalan osaamista. Meillä on paljon opittavaa toisiltamme”, Eho toteaa.

”Alueemme monipuolisessa elinkeinorakenteessa korostuu vahva ja edelleen vahvistusta puolustusteollisuuden klusteri. Kansainvälinen yhteistyö onkin koko seudun tulevaisuudelle keskeistä”, Parviainen jatkaa.

”Israel on start up -yritystensä määrän osalta aivan omaa luokkaansa. Se, miten tällainen toimintaympäristö luodaan, on erittäin kiinnostavaa”, Laine sanoo.

Israelin suurlähettilään vierailu

Hämeenlinnassa suurlähettiläs vieraili Patrialla, jonka jälkeen hänelle esiteltiin katsaus kaupungin ajankohtaisiin asioihin. Vasemmalta: Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen, Patria Land Operations -yksikön johtaja Petri Jokinen, Israelin suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov, Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho ja Hämeen maakuntajohtaja Toni K. Laine.

Lisätiedot:

Jouni Eho
Riihimäen kaupunginjohtaja
p. 044 767 6674
jouni.eho@riihimaki.fi

Olli-Poika Parviainen
Hämeenlinnan kaupunginjohtaja
p. 03 621 2900
olli-poika.parviainen@hameenlinna.fi

Toni K. Laine
Hämeen maakuntajohtaja
p. 050 463 7810
toni.laine@hame.fi