Jätä jälkesi -kampanja taistelee ilmastoahdistusta vastaan

Hämeenlinna osallistuu metsien hiilinielujen kasvattamiseen istuttamalla 68 000 uutta kuusentaimea. Kaupunki kutsuu asukkaiden lisäksi koko Suomen kansan istutustalkoisiin tekemään konkreettisen ilmastoteon ja jättämään 68 000 uutta jälkeä Hämeenlinnaan.

Taimia pääsee istuttamaan erillisinä Jätä Jälkesi -istutuspäivinä merkityille alueille Hämeenlinnassa. Kaksi ensimmäistä istutuspäivää järjestettiin kesäkuun alussa Hämeenlinnan kantakaupungin alueella.

HJS-päivän yhteydessä perjantaina 14.6. on jaossa 800:lle ensimmäiselle kuusentaimia, jotka voi istuttaa halutessaan vaikka omalle pihalle tai mökkimetsään.

Lauantaina 15.6. Setälä-Eerolan tilalla Tuuloksessa vietetään elämyksellistä maaseutu- ja istutustapahtumaa, jonka aikana pääsee istuttamaan uutta metsää ammattilaisen ohjauksessa, tutustumaan maatilan toimintaan ja asukkaisiin sekä nauttimaan talkoopullakahvit idyllisessä maalaismiljöössä.
Jätä jälkesi –istutuspäivät jatkuvat kesän jälkeen, jolloin kampanja laajenee tarjoamaan myös muita mahdollisuuksia tehdä ilmastoteko ja jättää jälki tuleville sukupolville.

Jätä jälkesi –kampanja on Hämeenlinnan kaupunkimarkkinoinnin vuoden 2019 pääkampanja ja se toteutetaan yhteistyössä vuoden alussa käynnistyneen Hiilineutraali Hämeenlinna –ohjelman kanssa. Ohjelmassa määritetään Hämeenlinnaan sopivat tavoitteet ja toimenpiteet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi. Hämeenlinna haluaa, että kaupungin ilmastoteot näkyvät asukkaiden arjessa, ja työssä tarkastellaan erityisesti toimenpiteiden vaikuttavuutta, kustannustehokkuutta sekä vaikutusta kaupungin brändiin.

www.hameenlinna.fi/jatajalkesi

Lisätietoja

Kati Tiitola
markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Hämeenlinnan kaupunkimarkkinointi, Linnan Kehitys Oy
p. 040 5475454, kati.tiitola@linnan.fi

Ismo Hannula
Hiilineutraali Hämeenlinna, vt. strategiapäällikkö, Hämeenlinnan kaupunki
p. 03 6212018, ismo.hannula@hameenlinna.fi