Joulukuun terveiset Hämeenlinnan teatterilta

Joulun tunnelman voi jo aistia teatterilla. Jouluvalot on viritelty yleisölämpiöön, Viiru ja Pesonen ovat päässeet taas seikkailemaan näyttämölle. Teatterin joulukonsertin harjoitukset ovat käynnissä, ja jopa esiintyjillä itsellään nousevat tunteet pintaan rakkaimpia joululauluja laulaessa. Joulunaikaan koemme toisten auttamisen tärkeäksi, siksipä joulukonsertin tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Tervetuloa teatterin joulutunnelmaan!

Teatterissa tapahtuu

Jouluvalmistelujen keskellä suuntaamme katseemme jo kevääseen ja tammikuun tuleviin ensi-iltoihin. Luvassa on hykerryttävää komediaa, mutta myös aavistus kauhua ja jännitystä.

Vuoden 2024 ensi-illat aloittaa 4.1. kauhunäytelmien klassikko Mustapukuinen nainen

Mustapukuista naista on luonnehdittu jännittävimmäksi ja hyytävimmäksi teatterinäytelmäksi, mitä on koskaan tehty. Näytelmää on esitetty yhtäjaksoisesti Lontoossa jo yli 30 vuotta ja maailmalla sen on nähnyt yli 7 miljoonaa katsojaa.

Ohjaus Tommi Auvinen
Rooleissa Mikko Rantaniva ja Puntti Valtonen

Hämeenlinnan ensi-ilta torstaina 4.1.2024 Päänäyttämö. Liput ja lisätietoja.

27.1. ensi-illassa Florian Zellerin kirjoittama hillittömän hauska komedia Täydellinen lauantai

Markus istuu viettämään täydellistä lauantai-iltaa, mutta yllättävä tapahtumaketju ja paljastuvat salaisuudet vyöryvät hänen ylitseen voimalla, joka suistaa kaiken raiteiltaan.

Ohjaus Kari Heiskanen
Rooleissa Ami Räsänen, Katariina Kuisma-Syrjä, Birgitta Putkonen, Lasse Sandberg, Panu Valo, Jyri Ojansivu, Johanna Reilin

Ensi-ilta lauantaina 27.1.2024 Päänäyttämö. Liput ja lisätietoja.

Tulevia vierailuesityksiä

Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro

Tuula ja Pirkko on viriili, yhteensä n. 170-vuotias parivaljakko Ala-Vittulasta. Esitys on kunnianosoitus hömelöydelle, elämänilolle, vapaalle tahdolle, tajunnanvirralle, omaehtoisuudelle, tyhmille jutuille, unelmille, ihmisyydelle, ihmisen lajityypilliselle tarpeelle valloittaa tuntemattomia alueita sekä itsemääräämisoikeuden tärkeydelle.

Käsikirjoitus, ohjaus ja rooleissa Ria Kataja ja Minna Kivelä

Esitys lauantaina 20.1.2024, Päänäyttämö

The Umbilical Brothers – The Distraction

Do you love staring at screens? Are you staring at a screen right now? You should get out more. Specifically to a show that has an enormous screen smack-bang in the middle of it. It´s like nothing you´ve ever seen, and nothing they´ve ever done, and it will blow your mind way more literally than you are expecting.

On stage Shane Dundas and David Collins

Esityskieli englanti

Suomen ainoa esitys lauantaina 17.2.2024, Vanaja-Sali, Verkatehdas

Tervetuloa teatteriin – Hämeenlinnan Teatteri | Näytelmät, Esitykset (hmlteatteri.fi)