Jousien juhlaa – Lapsiystävällinen kunta 10v juhlakonsertti

Hämeenlinnan kaupunki järjestää yhdessä Sibelius-opiston kanssa lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Jousien juhlaa – Lapsiystävällinen kunta 10v juhlakonsertin Verkatehtaan Vanaja-salissa klo 18 alkaen. Juhlakonsertissa pääosassa ovat lapset ja nuoret – konsertissa esiintyy yli sata Sibelius-opiston nykyistä ja entistä oppilasta. Konserttiin on vapaa pääsy.

Konsertilla juhlistetaan Hämeenlinnan kaupungin 10-vuotista taivalta lapsiystävällisenä kuntana. Hämeenlinnan kaupunki sai ensimmäisenä Suomessa UNICEFin myöntämän lapsiystävällinen kunta –tunnustuksen vuonna 2013.  Tunnustuksen saa, kun kunta sitoutuu kestävään kehittämistyöhön lasten ja nuorten osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen sekä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen edistämiseen. Kaupungin tunnustus on uusittu jokaisella arviointikerralla (2015, 2017 ja 2021).

Lapsiystävällisyys on ajattelutapa

Lapsiystävällisyydessä on ennen kaikkea kyse ajattelutavasta ja toimintakulttuurista. Lapsiystävällisessä kunnassa lapsia ja nuoria kuunnellaan ja heille tarjotaan monipuolisia osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Lapset ja nuoret nähdään arvokkaina kuntalaisina ja heille halutaan tarjota turvallinen ympäristö elää, kehittyä ja kasvaa.

Konsertissa julkistetaan myös Vuoden vaikuttaja -palkinnon saaja. Juhlavuoden kunniaksi Hämeenlinnan kaupunki palkitsee hämeenlinnalaisen nuoren tai nuorten ryhmän, joka on osoittanut aktiivisuuttaan yhteisössään, tuottanut hyvää mieltä muille nuorille tai muille kaupunkilaisille tai edistänyt muuten lapsiystävällisyyttä teoillaan tai toimillaan kuluneen vuoden aikana. Ehdotuksia palkinnon saajasta pystyi jättämään 13.11. asti avoimen lomakkeen kautta. Palkinnon saajan valitsee sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko.

Lisätietoja

Veera Antikainen
osallisuuskoordinaattori
040 8696250
veera.antikainen@hameenlinna.fi

Tuula Manninen
apulaisrehtori, Sibelius-opisto
045 7734 5616
tuula.manninen@sibeliusopisto.fi