Jousien juhlaa – lapsiystävällinen kunta 10v juhlakonsertti

Hämeenlinnan kaupunki järjestää yhdessä Sibelius-opiston kanssa lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2023 klo 18 Jousien juhlaa – lapsiystävällinen kunta 10v juhlakonsertin Verkatehtaan Vanaja-salissa. Konsertissa esiintyy Sibelius-opiston nykyisiä oppilaita ja alumneja, lavalla nähdään konsertin aikana yhteensä noin sata esiintyjää. Konserttiin on vapaa pääsy. Tilaisuudessa on rajoitettu määrä paikkoja.

Konsertti on osa lapsen oikeuksien viikon ohjelmaa ja samalla juhlistetaan Hämeenlinnan kaupungin 10-vuotista taivalta lapsiystävällisenä kuntana. Hämeenlinna sai Suomen ensimmäisen UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen 2013, jonka jälkeen tunnustus on uusittu jokaisella arviointikerralla 2015, 2017 ja 2021. Nykyinen tunnustus on voimassa vuoden 2025 loppuun.  Tunnustus myönnetään kunnille, jotka ovat sitoutuneet aktiivisesti edistämään lapsen oikeuksien toteutumista omissa toiminnoissaan.

Vuoden vaikuttaja -palkinto

Konsertissa julkistetaan myös Vuoden nuori vaikuttaja -palkinnon saaja. Juhlavuoden kunniaksi Hämeenlinnan kaupunki haluaa palkita iältään 12-18 vuotiaan hämeenlinnalaisen nuoren tai nuorten ryhmän, joka on osoittanut aktiivisuuttaan yhteisössään, tuottanut hyvää mieltä muille nuorille tai muille kaupunkilaisille tai edistänyt muuten lapsiystävällisyyttä teoillaan tai toimillaan kuluneen vuoden aikana.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi jättää 13.11.2023 saakka tämän lomakkeen kautta: https://link.webropol.com/s/vuodenvaikuttaja

Lisätietoja

Veera Antikainen
Osallisuuskoordinaattori
veera.antikainen@hameenlinna.fi
040 8696250