Kankaantaan päiväkodissa koronatartunta

Kankaantaan päiväkodissa on todettu korona-tartuntatapaus. Päiväkodissa 5.- 6.10.2020 altistuneet lapset ja henkilökunta asetetaan kotikaranteeniin 13.10. – 16.10.2020. Yhteensä karanteeniin on asetettu 20 lasta ja 3 henkilökuntaan kuuluvaa.

Karanteenipäätös on tehty terveysviranomaisen toimesta, ja päätöksestä ollaan yhteydessä suoraan altistuneiden lasten vanhempiin sekä altistuneeseen henkilökuntaan. Altistuminen on tapahtunut yhdessä päiväkotiryhmässä. Muiden päiväkotiryhmien toiminta jatkuu ennallaan eikä muille arvioida olevan tartuntavaaraa.

Koronavirukseen liittyvissä oire-epäilyissä tehdään oirearvio sähköisesti osoitteessa www.omaolo.fi. Vaihtoehtoisesti voi olla yhteydessä myös omaan terveysasemaan puhelimitse, mikäli karanteenin aikana tulee oireita.

Tartuntojen estämisen vuoksi on tärkeää, että kaikki huolehtivat käsihygieniasta ja turvaväleistä, päiväkotiin ei tulla oireisena ja oireiset hakeutuvat koronatestiin matalalla kynnyksellä. Annettuja ohjeita on noudatettava myös muiden turvallisuuden takaamiseksi.

Lisätiedot:
Kankaantaan päiväkodin johtaja Ritva Hollanti-Paavola
ritva.hollanti-paavola@hmledu.fi, puh. 040 507 5441

Tartuntataudeista vastaava lääkäri, Hämeenlinnan avosairaanhoito Outi Hämäläinen
outi.hamalainen@hameenlinna.fi

Vs. varhaiskasvatusjohtaja Matti Putkonen
matti.putkonen@hameenlinna.fi, 050 402 6905