Kansanmusiikkiyhtye Frigg Vanaja-salissa 12.4.2023

Hauhon musiikkijuhlien yhteistyö Hämeenlinnan kaupungin kanssa jatkuu 12. huhtikuuta, kun Verkatehtaan Vanaja-salissa kuullaan täyslaidallinen bluegrass-vaikutteita pursuavaa pohjoismaista folk-iloittelua, joka riemukkaalla poljennollaan tarjoaa kuulijoilleen irtiottoa maailman harmaudesta.

Friggin tarina alkoi nuorten muusikoiden soittosessioista Kaustisen Pelimannitalolla helmikuussa 2000. Yhtyeen kokoonpano vakiintui vähitellen neljän viulun, kielisoitinten ja kontrabasson yhdistelmäksi ja ensimmäinen levy näki päivänvalon keväällä 2002.

Vuosien varrella Pohjola kutistui ja maailman kansanmusiikkitapahtumat tulivat yhtyeelle tutuksi. Frigg on vieraillut mm. BBC:n kutsusta WOMAD -festivaalilla, Borneon sademetsissä Rainforest World Music Festivalilla, kiertänyt Japania, Australiaa ja Pohjois-Amerikkaa. Yksi yhtyeen uran huippuhetkistä oli esiintyminen Telluride Bluegrass Festivalilla maailman roots-musiikin valioiden kanssa.

Omien konserttiensa lisäksi Frigg on toteuttanut useita näyttäviä projekteja sinfoniaorkestereiden, kuorojen ja puhallinyhtyeiden kanssa. Historiaa Friggille on kertynyt yli kaksi vuosikymmentä, joihin mahtuu kymmenen levyä ja noin tuhat esiintymistä yli 30 maassa. Hauhon musiikkijuhlilla Frigg esiintyy nyt ensimmäistä kertaa.

Tapahtuman tarkemmat tiedot ja lipunmyynti Verkatehtaan sivuilta.

Lisätiedot:
kulttuuripäällikkö Janne Nieminen, p. 0400 923 961