Kanta-Hämeen epidemiatilanne heikkenee nopeasti, maakunta siirtyy leviämisvaiheeseen – maski- ja etätyösuositus takaisin

Hämeenlinnan kaupungin valmiusjohtoryhmä päätti kokouksessaan perjantaina 12.11. maakunnan pandemiaryhmän suosituksesta ottaa loppuvuoden ajaksi käyttöön vahvan maskisuosituksen sekä etätyön niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista eikä vaikuta asiakaspalveluun tai asiakastyöhön. Valmiusryhmä toteaa vielä, että monipaikkainen työ on ollut kaupungilla käytössä jo muutenkin.

Asiakaspalveluhenkilöstön tulee käyttää maskeja tai visiirejä ja myös asiakkaille suositellaan näiden käyttöä. Maskisuositus ei koske kaupungin yläkouluja mutta tilannetta seurataan ja reagoidaan nopeasti mikäli tarpeen. 6-luokkalaisten itsenäisyysjuhla järjestetään koronaturvallisuusohjeiden mukaisesti ellei tilanne heikkene olennaisesti, tai tule uusia kansallisia määräyksiä.

Erilaiset kokoontumiset ja kokoukset järjestetään mahdollisimman koronaturvallisesti mikäli ne ovat läsnätilaisuuksia. Kaupungin valmiusjohtoryhmä suosittaa yllämainittuja toimenpiteitä myös kaupungin konserniyhtiöille.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä päätti kokouksessaan 11.11.2021 siirtää Kanta-Hämeen koronan leviämisvaiheeseen. Maakunnan pandemiaryhmä esittää maanantaina valtioneuvostolle ravintolarajoitusten käyttöönottoa, joka todennäköisesti tarkoittaa koronapassin käyttöönottoa. Lisäksi maakuntaryhmä päätti palauttaa maakuntaan toistaiseksi vahvan maskisuosituksen kaikissa sisätiloissa ihmisten parissa liikuttaessa sekä etätyösuosituksen soveltuvilla toimialoilla ja työpaikoilla loppuvuoden ajaksi. Maakunnan pandemiaryhmän maskisuositus jättää kuitenkin harkinnanvaraa kunnille yläkoulujen osalta.

Maakunnan pandemiaryhmän tiedote kokonaisuudessaan Kanta-Hämeen keskussairaalan sivuilla