Kanta-Hämeessä seurataan tilannetta 14.6. asti, alustavasti päätettiin siirtyä kiihtymisvaiheeseen 16.6. alkaen

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 10. kesäkuuta maakunnan koronavirustilannetta. Kokouksessa arvioitiin ja päätettiin alustavasti, että Kanta-Häme voisi mahdollisesti siirtyä kiihtymisvaiheeseen 16.6.2021 alkaen.

Tilanne näyttää tällä hetkellä kokonaisuutta katsoen rauhalliselta koko maakunnassa. Tilannetta ja sen kehittymistä seurataan kuitenkin tartuntatautiasiantuntijoiden ja myös THL:n kannanottojen perusteellakin maanantaihin 14.6. asti, jolloin kiihtymisvaiheeseen siirtymisen vahvistamiseksi pidetään ylimääräinen kokous. Muutaman päivän lisäaika päätökselle päädyttiin ottamaan sen vuoksi, että tilannekuva on stabiloitunut.

Kahden viikon parametrein mitattuna ilmaantuvuus on laskussa mutta yhä leviämisvaiheen lukemissa. Näytteitä on otettu enemmän, johtuen runsaasta seulonnasta sairaalaepidemian vuoksi. Positiivisten näytteiden osuus on ollut myös laskusuuntainen. Karanteenissa olevien sairastuneiden osuus on nousussa, mutta myös epäselviä tartuntaketjuja on ollut enemmän.

Koska kahden viikon tunnuslukujen osalta kriteerit kiihtymisvaiheeseen eivät vielä täyty, lopullinen päätös tehdään lyhyessä tilannepalaverissa 14.6.

Lue koko tiedote keskussairaalan sivuilta.