Karsea-ARXantai lapsiperheille

Syksyn karseimmassa tapahtumassa vieraillaan luurankojen puutarhassa ja noidan keittiössä

Kulttuurikeskus ARX ja Hämeenlinnan taidemuseo kutsuvat perheitä viettämään Pyhäinpäivää kaikenlaisen karseuden merkeissä 4.11. Karsea-ARXantaissa seikkaillaan taidemuseossa ja sen piha-alueilla, Opistotalossa ja Miniteatterilla.

Työpajoissa piirretään luurankoja, askarrellaan uv-valossa hohtavia naamioita, tavataan ennustaja ja hoidetaan kalman kukkia luurankojen puutarhassa. Noidan keittiössä pääsee testaamaan oman ällökertoimensa. Kouluikäisille suunnatulla K7-kierroksella ratkaistaan kadonneen isoisän mysteeriä ja aavistuksen leppoisammalla K3-kierroksella autetaan pelokasta oravaa.

Miniteatterilla nähdään Teatteri Tuomikon esitys Suru puserossa klo 17.15, 18.15 ja 19.15. Nukketeatteriesitys on kaunis, läpisävelletty tarina, joka antaa toivoa surusta selviytymiseen. Suru puserossa -esitys tekee surun moninaisuuden lapselle ymmärrettäväksi ja käsittelee vaikeaa aihetta turvallisesti ja lempeästi kuin sylissä pitäen. Esitys sopii yli 3-vuotiaille.

Hämeenlinnan taidemuseossa pääsee tutustumaan Camilla Vuorenmaan Joustava sydän -näyttelyyn. Teokset käsittelevät usein ihmisyyteen ja inhimillisyyteen liittyviä kysymyksiä, kuten yksilön selviytymistä sekä myyttejä ja tarinoita. Näyttelyn teoksissa Vuorenmaa tutkii erityisesti nuoruuteen, kasvuun ja perheeseen liittyviä teemoja. Näyttelyyn kannattaa mennä naamiopajan kautta, sillä Vuorenmaan uv-huoneessa naamiot heräävät henkiin.

Kammottavalla teemalla järjestetty tapahtuma on ollut jo muutaman vuoden ajan ARXin suosituin ARXantai-tapahtuma. Tapahtumaa vietetään perinteisesti pääasiassa ulkotiloissa, sillä ARX-taloon eivät karseista asioista kiinnostuneet lapsiperheet mahtuisi. Tänä vuonna teemme tapahtuman yhdessä taidemuseon kanssa. Yhteistyö tukee tapahtuman sisältöjä, mutta tarjoaa myös paljon kaivattua sisätilaa.

Karsea-ARXantai Pyhäinpäivänä 4.11. klo 17-20. Tapahtuma sijoittuu Hämeenlinnan taidemuseolle, museon piha-alueelle ja Opistotaloon. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, karseus on mitoitettu koko perheelle sopivaksi. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Kulttuurikeskus ARX ja Hämeenlinnan taidemuseo.

Hämeenlinnan taidemuseo verkossa
Kulttuurikeskus Arx verkossa