Kattava ohjeistus ohjaa kiinteistöjen energiansäästöön

Kaupungin kiinteistöjä koskeva energiatehokkuus- ja sisäilmaohjeistus on osoittautunut hyväksi keinoksi ohjata rakentamista ja lisätä energiatehokkuustyön järjestelmällisyyttä. Energiaa säästävään rakentamiseen ohjaa myös käyttöön otettu ympäristöluokitus.

Energiatehokkuus- ja sisäilmaohjeistukseen on kirjattu vaatimukset, jotka rakennushankkeessa on otettava huomioon esimerkiksi rakennuksen energialuokituksessa, aurinkoenergiassa, olosuhdemittauksissa ja sisäilmaluokituksissa.

Ohjeistus tuodaan suunnittelijan tietoon suunnittelun alussa, jotta kaupungin edellyttämät asiat otetaan riittävällä painolla huomioon. Tavoitteena on valita ja toteuttaa energiatehokkuuden ratkaisut, joilla elinkaarenaikaiset energiakustannukset ja päästöt ovat mahdollisimman alhaiset, kustannustehokkuus huomioiden.

Lue tiedote aiheesta kokonaisuudessaan sivustolta ”Energiatehokkuussopimukset”.

Hämeenlinnan kaupunki liittyi kunta-alan energiatehokkuussopimukseen (KETS) loppuvuodesta 2019 ja tavoittelee vuoteen 2025 ulottuvalla sopimuskaudella 7,5 prosentin energiansäästöä vuoden 2018 tasosta. Vuoden 2021 raportointikauden päättyessä kaupunki oli saavuttanut 35 prosenttia kokonaistavoitteestaan, joten olemme KETS-tavoitteen saavuttamisessa suunnilleen aikataulussa.

Lisätiedot: