Katutaiteesta nukketeatteriin ja ekoaskarteluun – ARXin kesä tarjoaa taidetekemistä lapsille ja nuorille

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin kesäkattaus tarjoaa 29 erilaista taidetyöpajaa ja -kurssia 0-15 –vuotiaille lapsille ja nuorille. Taidetekemistä löytyy esimerkiksi Liikennepuistosta, Taidemuseolta, Ahveniston koululta, Läntiseltä kumppanuustalolta, Itäisestä lähiökeskuksesta ja Hukarin nuorisotalolta Iittalasta. Toiminta on taideammattilaisten ohjaamaa ja täysin maksutonta.

Monitaiteisen kesäkattauksen ohjaustehtävistä vastaavat yhteistyössä paikalliset taiteilijat ja taidekasvattajat. Nukketeatteripajat ovat Kuninkaallisen nukketeatterin käsialaa ja teatteripajat ohjaa Hämeenlinnan Miniteatterin Suvi Seppälä. Ekoaskartelusta vastaa värikkyydestä ja luovuudesta tunnettu Art and Joyn Rina Dhakal. Ohjaustehtävistä löytyvät myös ARXin tutut taidekasvattajat.

Osassa työpajoista on paikkoja rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Joihinkin työpajoihin osallistutaan ennakkoon ilmoittautumatta, mutta silloin kannattaa varautua odottamaan hetken omaa vuoroa. Koronatilanteen vuoksi tiloihin voidaan ottaa rajallinen määrä osallistujia. Muutoinkin seuraamme tarkasti ohjeita ja suosituksia toiminnan turvallisuuden takaamiseksi.

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX on perinteisesti ollut kesän ajan kiinni, ja henkilökunta on valmistellut Hippalot-festivaalia. Hippaloiden peruuntumisen myötä vapautuneet resurssit on päätetty tänä kesänä suunnata ammattilaisten ohjaamaan matalan kynnyksen taidetoimintaan. Koronakevään jälkeen on kulttuurihyvinvoinnin näkökulmasta tärkeää tarjota ohjattua yhdessäoloa lapsille ja nuorille. Taidetoiminnan maksuttomuus ja työpajojen levittäytyminen ympäri kaupunkia toivottavasti tekevät osallistumisesta helppoa niillekin, joilla ei ole ennestään laajaa kokemusta taideharrastuksista.

Tarkemmat työpajatiedot ja ilmoittautumisohjeet: www.hameenlinna.fi/arxinkesa

Lisätiedot:
Minna Haveri
lastenkulttuuripäällikkö
p. 040 8696374, minna.haveri@hameenlinna.fi