Kaupungin talonrakennushankkeiden viestintää tehostetaan

Hämeenlinnan kaupungin talonrakennuttamisyksikkö on omalta osaltaan mahdollistamassa kaupungin avoimuutta päästämällä kaupunkilaiset seuraamaan hankkeidemme edistymistä uusilla verkkosivuillamme www.hameenlinna.fi/talonrakennushankkeet ja kurkistamaan työmaille digitaalisten työmaakierrosten avulla.

Talonrakennushankkeiden uudet viestintälinjaukset ovat osa avoin Hämeenlinna –konseptia ja haluamme osaltamme olla kehittämässä tätä kaupungin avoimuutta.

Rakentuva elinympäristö kiinnostaa asukkaita ja yhteisöjä

Ihmisiä ja yhteisöjä kiinnostaa erittäin paljon heitä varten rakentuva elinympäristö, kaupungin kehitys sekä erityisesti lapsia varten rakentuvat palvelut. Viestinnällä on omalta osaltaan todettu olevan lisäksi suuri vaikutus rakennushankkeen onnistumisen kannalta. Viestintää tehostetaan täten myös ennakkoluulojen ja huhujen välttämiseksi.  

Pitkäjänteisesti tehdyn laadunhallinnan uudistustyön jälkeen tiedämme, että rakentajilta vaatimamme laatutaso kestää vertailun. Haluamme avoimuudella osoittaa tämän laadukkaan rakentamisen. Täten tarjoamme kaupunkilaisille avoimet ovet ja päästämme kaikki halukkaat kurkistamaan työmaillemme digitaalisten välineiden sekä palveluiden kautta.

Osa avointa Hämeenlinnaa

  • Otimme valituissa hankkeissa käyttöön 24/7 toiminnassa olevat web-kamerat, jotka kuvaavat rakennusaluetta sekä dokumentoivat kiinteistöllä sijaitsevien rakennusten rakentumista alueellisella videokuvalla. Videokuva on live -kuvaa, joka julkaistaan internetissä. Rakennushankkeen valmistuessa videosta koostetaan niin sanottu nopeutettu Timelapse -video julkaistavaksi Hämeenlinnan kaupungin viestintäkanavissa. Alkuvaiheessa kameroita tulee olemaan Katuman päiväkodin sekä Ruununmyllyn koulun lisärakennuksen työmailla. Näistä Katuman päiväkodin työmaavaihe on käynnistynyt ja live -videokuvaa on jo saatavilla. Hankkeen purkuvaiheesta on myös koostettu Timelapse –video, joka on nähtävillä hankkeen nettisivuilla sekä Youtube -palvelussa.
  • Järjestämme videoituja työmaakierroksia 360 –kameralla kuvaten. Hankkeesta ja työvaiheista riippuen videoita julkaistaan Youtube -palvelussa noin 3-5 kappaletta hankkeen edetessä. Ensimmäiset videot on jo nähtävillä Jukolan kouluun pihalta sekä Hämeenlinnan pääkirjaston työmaalta.
  • Videoidut kierrokset toteutetaan aikana, jolloin työntekijöitä ei ole työmaalla. Lisäksi aluetta yleisesti kuvaava livekamera on asetettu niin kauas, että siitä ei ole tunnistettavissa henkilöitä tai ajoneuvojen rekisteritunnuksia.
  • Julkistamme mm. hankkeiden perustiedot, budjettitiedot, tunnusluvut, aikataulut ja yleissuunnitelmat sekä tiedotamme hankkeista yleisluontoisesti
  • Tiedotamme rakennusalueen lähistöllä ulkoilevia infokyltein. Näistä ulkoilureittien läheisyydessä olevista kylteistä voi esimerkiksi napata kännykkäkameralla QR-koodin joka ohjaa suoraan hankkeen omille internetsivuille.

Tervetuloa mukaan digitaaliselle matkalle kohti avointa ja uusiutuvaa Hämeenlinnaa!

www-sivujen osoite https://www.hameenlinna.fi/talonrakennushankkeet

Lisätietoja

Mika Rajala
talonrakennuttamispäällikkö
puh. 03 621 2380