Kaupungin terveyspalvelut keskittyvät ensijaisesti rokottamaan riskiryhmäläiset ja sote-ammattilaiset

Kausi-influenssarokotteiden kysyntä on ylittänyt aiempien vuosien määrän. Tähän on vaikuttanut käynnissä oleva koronatilanne, sekä THL:n rokotetutkimuksen tauotus tänä syksynä. Myös väestölle kohdistettu suositus ottaa influenssarokote on lisännyt rokotteen kysyntää terveysasemilla, oppilaitoksissa ja neuvoloissa.

Hämeenlinnan terveyskeskus linjaa sairaanhoitopiirin maakunnallisesti perjantaina 13.11. linjaaman ohjeen mukaisesti rokottamaan ensin rokotteeseen oikeutetut riskiryhmiin kuuluvat henkilöt. Myös sote-ammattilaiset ja sote-opiskelijat tulee rokottaa. Kaupungin terveyspalvelut joutuvat rajaamaan muut ei-riskiryhmäläiset tässä vaiheessa pois turvatakseen rokotteiden riittävyyden.

Kouluissa pyritään rokottamaan tässä vaiheessa vain riskiryhmiin kuuluvat henkilöt. Joukkorokotuksissa toivomme jo rokotukseen ajan varanneiden kansalaisten itse arvioivan, ovatko he riskiryhmään kuuluvia. Mikäli riskiryhmään kuulumaton on varannut joukkorokotusajan, hän voi tässä tapauksessa jättää aikansa ja rokotteensa käyttämättä, eli olla tulematta rokotusajalle ilman ajan perumista.

Mikäli riskiryhmien rokotusten jälkeen jää vielä käyttämättömiä rokotteita, avaamme uusia rokotusaikoja ja mahdollisuuksien mukaan laajennamme rokotettavien määrää. Tästä tiedotetaan erikseen väestöä.