Kaupungin valmiusjohtoryhmän päättämät rajoitustoimenpiteet koronatilanteen johdosta

Hämeenlinnan kaupungin valmiusryhmä päätti aamupäivän kokouksessaan kaupungin omaan toimintaan liittyvistä rajoituksista 2.12.-7.1.2021. Rajoitukset johtuvat Kanta-Hämeen maakunnan siirtymisestä koronan leviämisvaiheeseen ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston 30.11.2020 antamasta maakuntaa koskevasta kokoontumisrajoituksesta maksimissaan 10:een henkilöön sekä Kanta-Hämeen pandemiaryhmän suosituksista.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus kokoontui 1.12.2020 illalla ylimääräiseen kokoukseen päättämään eräistä konsernitason toimijoihin ja toimintaan liittyvistä seikoista. Kaupunginhallituksen päätökset.

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy tiedottaa liikuntatilojen tilanteesta ja rajoituksista erikseen.

Kaupungin valmiusjohtoryhmän 1.12.2020 päättämät rajoitukset ajalle 2.12.2020-7.1.2021

Kaupungin henkilöstön työskentely

Hämeenlinnan kaupungin organisaatiossa tehdään etätyötä mikäli se palvelun tai toiminnan osalta on mahdollista ja palvelun vaikuttavuus ei etätyön vuoksi olennaisesti vähene. Tulkinta tältä osin tehdään toimialan johdossa. Voimassa on maakunnallisesti annettu yleinen maskisuositus. Maskin tilalla voi käyttää myös visiiriä.

Kaupunkirakenne

Tilapalvelut

Seuroille vuokratut tilat, yleiset avantokopit, kodat, pukukopit ja wc:t suljetaan.

Joukkoliikenne

Noudatetaan Etelä-Suomen Avin määräyksiä. Joukkoliikenteen suosituksista tarkemmin täällä.

Sivistys ja hyvinvointi

Tapahtumat

Noudatetaan Etelä-Suomen Avin määräyksiä.

Museot

Hämeenlinnan taidemuseo, Sibeliuksen syntymäkoti, Palanderin talo ja Museo Skogster ovat suljettuina.

Kirjastot

Kirjastot ovat auki asiointiaikana, asiointiaika enintään 15 min. Vain lainaus- ja palautusautomaatit käytössä.

Kirjastoautot kulkevat, mutta enintään 3 asiakasta kerrallaan. Hauhon, Lammin, Rengon ja Tuuloksen kirjastoissa palvelupisteiden palvelut toimivat normaalisti ja vähävaraisille tarkoitettua kasvomaskijakelua jatketaan.

Omatoimiasiointi, lehtien lukusalit, kaikki työskentely-, kokous-, harrastustilat ja Urban office suljetaan. Nummen kirjasto suljetaan. Tapahtumat ja ryhmävierailut kirjastoissa perutaan.

Uutinen Vanamokirjastojen verkkosivuilla.

Varhaiskasvatus

Kerhosetelitoiminta, päiväkodin ulkopuolisten tuottama toiminta, tilojen vuokraaminen ulkopuolisille keskeytetään. Uusien opiskelijoiden ja kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvien ym. tuloa varhaiskasvatukseen ja sen tiloihin keskeytetään. Kiertävää työtä tekeville ja ulkopuolisille esim. terapeuteille kasvomaskit käyttöön. Palvelusetelituottajat ohjeistetaan toimimaan kaupungin päätösten mukaisesti.

Lastenkulttuurikeskus ARX

ARX:n toiminta keskeytetään, tapahtumia, vierailuja kouluihin ja päiväkoteihin ei toteuteta tai järjestetä.

Aimokoulu

Siirrytään etäopetukseen.

Nuorisopalvelut ja Ohjaamo

Kouluilla olevien nuorisotilojen kävijämäärä Avin määräysten mukaisesti enintään 10 hlöä kerralla ja käytetään kasvomaskeja. Muut nuorisotilat suljetaan ja ryhmätoiminnot siirtyvät verkkoon.

Yksilötapaamiset järjestetään nuoren tarpeen mukaan lähitapaamisena maskeja käyttäen tai etänä. Ohjaamon kävijämäärä Avin määräysten mukaan max 10 hlöä kerralla ja käytetään kasvomaskeja.

Oppilashuolto

Oppilastapaamiset ja vakavat tilanteet lähityönä maskia käyttäen. Muut tapaamiset etänä.

Perusopetus

Perusopetuksen henkilöstölle ja yläkoulujen oppilaille kasvomaskit maanantaista 7.12. alkaen. Uusia harjoittelijoita ei oteta ja vierailut perutaan. Kouluun tulevat ulkopuoliset henkilöt, esim. terapeutit, käyttävät kasvomaskia.