Kaupunginjohtajan katsaus 8.4.2021

Kalkkiviivoilla ollaan – ja valo lisääntyy

Runsaan vuoden kestänyt koronapandemia näyttää Suomessa selkeitä laantumisen merkkejä. Kaupungin valmiusryhmä kokoontui pandemian vuoksi ensimmäisen kerran perjantaina 13.3.2020. Emmepä silloin tienneet kuinka pitkä matka edessämme on. Nyt olemme tässä ja valo tunnelin päässä näyttää kirkastuvan päivä päivältä. Sen voimin jaksamme hoitaa tämän ajoittain hyvinkin raskaaksi käyneen tilanteen maaliin. Työtä on vielä tehtävänämme.

Rokotukset etenevät

Koronarokotukset alkoivat Hämeenlinnassa helmikuun alussa 2021. Kuntien tehtävänä on hoitaa rokottaminen ja siihen liittyvä iso määrä käytännön järjestelyjä, joista vain pieni osa näkyy yleisölle. Rokotteita saadaan nyt enemmän ja rokotukset etenevät Hämeenlinnassa hyvään tahtiin. Rokotamme tällä hetkellä 8-10 työparilla.

Verkatehdas on osoittautunut toimivaksi paikaksi väestörokotuksille. Terveydenhuollon henkilökunta on voinut keskittyä omaan tekemiseensä ja tapahtuma-alan ammattilaiset rokotustapahtuman sujuvaan mahdollistamiseen. Verkatehdas on käytössämme rokotuksiin heinäkuun loppuun saakka.

Mistä tietoa

Kanta-Hämeen koronarokotussivu löytyy osoitteesta www.koronarokotuksetkantahame.fi. Sieltä löydät kunnittain ja rokotusryhmittäin sähköisen rokotusajanvarauksen. Kehotankin kaikkia, joilla mahdollisuus on, joko itse tai omaisen avustamana käyttämään verkon rokotussivustoa. Näin vältymme puhelinajanvarauksen ruuhkautumiselta ja sen aikaa vievältä purkamiselta.

Ajankohtaisinta tiedotustamme kaupungin koronatilanteesta ja rajoituksista voi seurata kaupungin verkkopalvelusta osoitteesta www.hameenlinna.fi/koronavirus.

Vielä ei ole aika hellittää

Vaikka rokotukset etenevät, on meidän edelleen noudatettava taaksejääneen vuoden mittaan toivottavasti hyvinkin tutuiksi tulleita varotoimenpiteitä henkilökohtaisessa käyttäytymisessämme – huolimatta siitä, että rokotuskattavuus Suomessa kasvaa päivittäin. Varotoimet ovat sekä itsemme että läheistemme ja muiden kanssakulkijoidemme huomioonottamista ja terveydestä huolehtimista.

Valtioneuvosto valmistelee parhaillaan koronaexitiksi kutsuttua suunnitelmaa paluuksi arkeen – mitä se sitten onkin, erilainen varmasti. Siitä tulee tiekartta myös Suomen kunnille.

Hämeenlinnalaiset, ei siis hellitetä vielä. Kiitos teille, että olette jaksaneet – ja jaksatte vielä hetken. Hoidamme tämän yhdessä.

Timo Kenakkala
Kaupunginjohtaja