Kaupunki-ARXantai – virtuaalitapahtuma lapsiperheille la 16.5. klo 10

Kaupunki-ARXantai tuo koteihin mojovan kattauksen kaupunkikulttuuria. Kevääseen heräävä kaupunki houkuttaa kaduilleen, mutta kokoontumisia ei suositella. Meillä on ratkaisu teille, joita kotinurkat jo kyllästyttää. Lähde kanssamme Kaupunki-ARXantaihin!

Lauantaina 16.5. netissä järjestettävä Kaupunki-ARXantai on lastenkulttuuritapahtuma, jossa turvavälit eivät aiheuta päänvaivaa. Tapahtuman ohjelma löytyy verkkosivuilta: www.hameenlinna.fi/kaupunki-arxantai ja ARXin some-kanavilta. Virtuaalitapahtumaan osallistuminen onnistuu missä vaan, ihan ympäri maailmaa.

ARXantai-tapahtumat ovat kuusi kertaa vuodessa järjestettäviä maksuttomia, koko perheen lauantaitapahtumia, joiden ohjelma koostuu teemanmukaisista työpajoista, näyttelyistä, teatteriesityksistä ja konserteista. Maksuton ohjelma soveltuu aivan pienemmistä koululaisiin, aikuisia unohtamatta.

Kaupunki-ARXantain ohjelma

Kaupunki-ARXantai järjestetään lauantaina 16.5. alkaen klo 10. Ohjelmassa on sekä liveosuuksia että ennakkoon nauhoitettuja osuuksia. Koko ohjelma on seurattavissa YouTubessa, ja sitä täydentävät tapahtuman FB-sivulta ja Instagramista löytyvät ohjeet. Tapahtumaan voi osallistua lähettämällä kuvia teoksista ja tunnelmista some-kanaville. Näitä lasten terveisiä näytetään live-lähetyksessä. 

Kuninkaallisen nukketeatterin esitys Susi ja Punahilkka on tarina isän ja pojan yhteisestä kokemuksesta, jossa he kohtaavat Suden ja Punahilkan sekä muita tuttuja hahmoja. Esitys soveltuu kaikille yli 1-vuotiaille ja sen kesto on 30 min. 

Live-askartelutuokiossa tehdään kaupungin asukkeja luonnon materiaaleista ja kodista löytyvistä aineksista. Saamme päivän aikana lastenkulttuuriterveisiä eri kaupungeista ympäri Suomea. Välillä laulamme yhdessä kaupunkiaiheisia lauluja ja saamme nauttia myös kuvitetusta laulusta. 

Lisää mukavaa tekemistä tarjoavat omatoimityöpajat, joiden aiheina ovat siemenpommit ja katuliitumaalit. ARXin taidekasvattajat päivystävät some-kanavilla klo 13 saakka.

Onnistuneen ARXantai-kokemuksen takaamiseksi suosittelemme valmistautumaan ennakkoon. ARXin verkkosivuilta ja somesta löytyvät sekä tarvikelistat että ohjeet eväskattaukseen.

Osallistu virtuaalitapahtumaan ARXin kanavilla:

Lisätiedot:
taidekasvattaja Sarina Pulkka
Lasten ja nuorten Kulttuurikeskus ARX
p. 040 8696412
s-posti: sarina.pulkka@hameenlinna.fi

lastenkulttuurikoordinaattori Ann-Marie Fagerström
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX
p. 040 5303110
s-posti: ann-marie.fagerstrom@hameenlinna.fi

www.hameenlinna.fi/arx