Kaupunki valmistelee maskijakoa valtioneuvoston suosituksen mukaisesti

Hämeenlinnan kaupunki valmistautuu kasvomaskien järjestämiseen vähävaraisille ja haavoittuville ryhmille maksutta THL:n suosituksia noudattaen. Käytännön järjestelyjä valmistellaan parhaillaan ja niistä tiedotetaan laajasti kun jakoon on valmius. Kaupunki toivoo terveysviranomaisten suosituksiin suhtauduttavan vakavasti, sillä epidemian jatko on nyt omissa käsissämme.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan

  • joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  • matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palatessa riskialueelta Suomeen ja siirryttäessä maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Kasvomaskien käyttösuositus koskee 15-vuotta täyttäneitä. Suositus on voimassa toistaiseksi. Tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja ovat edelleen käsienpesu, turvavälit ja oikea yskimis- ja aivastamishygienia.

Maskijakelu alkaa Hämeenlinnassa 19.8.2020

Tarkemmat ohjeet kasvomaskin käyttöön ja lisätietoa THL:n sivuilla.

Kaupungin etätyösuositus jatkuu

Kaupungin valmiusjohtoryhmän koronatilanteesta johtuva etätyösuositus on voimassa perjantaihin 14.8.2020 saakka. Niissä tehtävissä, joissa se työn sujuvuuden ja asiakaspalvelun näkökulmasta on mahdollista, voidaan etätyöskentelyä kuitenkin edelleen jatkaa 14.8.2020 jälkeenkin. Esimies päättää etätyöstä ja siitä sovitaan aina esimiehen kanssa.

Koronan leviämisen hidastamiseksi vältetään edelleen lähikontakteja ja varmistetaan turvavälit esimerkiksi siten, että koko henkilöstö ei työskentele samanaikaisesti samoissa tiloissa mikäli tämä työn luonteesta johtuen on mahdollista.

Kaupungin päätöksentekoon liittyvät kokoukset pidetään elokuun ajan etäkokouksina. Kaupungin järjestämät ja kaupungin sisäiset kokoukset pidetään ensisijaisesti etäyhteyksin. Kotimaan matkoja työtehtävissä tulee välttää ja ulkomaan matkoja ei tehdä. Osallistuminen hoidetaan mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksin.

Joukkoliikenne

Hämeenlinnan seudun joukkoliikenne on ohjeistanut erillisessä tiedotteessa miten joukkoliikennettä voidaan käyttää turvallisesti. THL antoi torstaina 13.8.2020 kansalaisille suosituksen kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voi välttää. Lisäksi matkan maksamista suositellaan joko Waltti-matkakortilla tai Mobiilisovelluksella. Ruuhka-aikoina matkustamista on myös syytä välttää mikäli se on mahdollista.

Joukkoliikennetiedote kokonaisuudessaan kaupungin verkkopalvelussa

Valmiusorganisaatio toimii

Kaupungin valmiusjohtoryhmä ja pandemiajohtoryhmä seuraavat paikallista epidemiatilannetta ja valtakunnallisia ohjeita jatkuvasti. Ohjeistusta ja toimintaa päivitetään tilanteen mukaan.

Lisätiedot:

kaupunginjohtaja Timo Kenakkala, p. 03 621 2900, timo.kenakkala@hameenlinna.fi

sosiaali- ja terveysjohtaja Jukka Lindberg, p. 03 621 2325, jukka.lindberg@hameenlinna.fi

henkilöstö- hallintojohtaja Anne Iijalainen, p. 03 621 2172, anne.iijalainen@hameenlinna.fi