Kesäkukat saapuvat

Kesäkukat on istutettu istutusastioihin ja astioiden vienti kohteisiin alkaa viikolla 23. Kukka-astiat ja amppelit viedään katujen varsille sekä yleisille alueille viikkojen 23 ja 24 aikana. Myös maaryhmät istutetaan viikon 24 loppuun mennessä ja koko kaupunki on kukitettu juhannukseen mennessä.

Tämän vuoden kukat ovat perinteisiä lajikkeita

Tänä vuonna ei tiedossa ole uutuuksia, vaan istutuksissa on käytetty perinteisiä ja viime vuodeltakin tuttuja kasveja, kuten markettoja, miljoonakelloja, hämähäkkikukkia, päivänhattuja, kesäkynttilöitä ja timanttikukkia, unohtamatta Linnanpuiston ruusupenkkejä. Istutuksia somistamassa ovat myös koristebataatti, muratti ja rautayrtti.
Amppeleissa kukkivat pelargonian eri lajikkeet.

Amppeleita ripustetaan 451 kpl

Kantakaupungin kaduille ja yleisille alueille amppeleita ripustetaan 271, Lammille 102, Hauholle 24, Tuulokseen 12 ja Iittalaan 42. Renkoon viedään perinteiset kukka-astiat.

Auringonkukkapeltoja Jukolaan, Kirstulaan ja Aulangolle

Auringonkukkaa on kylvetty tänä vuonna Jukolaan Taula-Matintien varrella olevalle pellolle, johon kylvetään sekä auringonkukkaa että niittykukkaseosta. Lisäksi auringonkukkaa kylvetään Kirstulaan ja Aulangolle. Auringonkukkapeltoja ihaillaan elo-syyskuussa, auringonkukkien ollessa täydessä loistossaan. Auringonkukkapelloilta voi poimia muutaman kukan, kuitenkin kohtuudella, että mahdollisimman moni pääsee kukista nauttimaan.

Kesäkukat somistavat kaupunkia syys-lokakuulle, siihen asti, kun ensimmäiset yöpakkaset alkavat.

Lisätietoa istutuksista: