Kesäkuussa Iittala Village soi livenä ja livestriiminä

Kesäkuussa Hämeenlinnan Iittala Villagessa soi klassinen musiikki, virtuaalisin konsertein ja livenä. Iittalan musiikkijuhlilla juhlitaan tänä vuonna Wilhelm Stenhammarin (1871–1927), merkittävän ruotsalaisen säveltäjän 150-vuotisjuhlavuotta. Stenhammar oli taitava pianisti, jonka tuotanto on monipuolinen ja laaja. Hän oli myös Jean Sibeliuksen hyvä ystävä ja säveltäjätoveri.

Miniooppera Carmen oli alun perin suunniteltu toteutettavaksi kesällä 2020. Esityksessä kuullaan sopraano- ja baritonisolistia huilun ja kitaran säestämänä. Ensi-ilta teokselle oli Suomen Kansallisoopperassa 2.9.2019. Esitys sopii sekä lapsille että aikuisille ja siitä nähdään kaksi esitystä.

Musiikkijuhlien päätöskonsertti on toisinto 10.6. striimatusta kirkkokonsertista Hämeenlinnan kirkossa. Konsertissa kuullaan Johan Sebastian Bachia, Ilmari Hannikaista, Olivier Messiaenia ja lopuksi juhlien luovan johtajan, Tuomas Nikkasen sävellys Elämän vesi.

Iittalan musiikkijuhlien 5-vuotiskonsertit

Iittalan musiikkijuhlien 5-vuotiskonsertit esitetään 18.–20. kesäkuuta Iittalan yhtenäiskoululla ja kylätalolla. Konserttisaliin otetaan sen verran yleisöä sisälle kuin koronarajoitukset antavat myöden. Kaikki konsertit toteutetaan myös livestriimeinä. Ennakkoliput konsertteihin myy Tiketti.fi.

Juhlien toteutuminen varmistetaan livestreameilla, joiden tekemiseen Iittalan musiikin kesä ry on saanut apurahaa Taiteen edistämiskeskukselta, Musiikin edistämissäätiöltä ja Hämeenlinnan kaupungilta. Hämeenmaa on mukana yritysyhteistyökumppanina.

”Rajoitusten lieventyessä livestriimilipun voi halutessaan vaihtaa konserttisalilipuksi maksamalla striimilipun ja konserttilipun välisen hintaerotuksen. Tarkemmat ohjeet löytyvät Tiketti.fin sivuilta”, kertoo Riitta Muikku-Piirainen Iittalan musiikin kesä ry:stä.

Lisätietoja:

Riitta Muikku-Piirainen, p. 040 9525090

Go Iittala Village – Muotoilun, taiteen ja artesaanien kylän yhteiskehittäminen
Linnan Kehitys Oy
Pia Niemikotka p. 040 8682087