Kesäviikonlopun menovinkit Hämeenlinnassa

Tulevana viikonloppuna 16.-18.6.2023 tapahtuu monenlaista eri puolilla Hämeenlinnaa. Tsekkaa mikä kiinnostaa ja suuntaa paikan päälle.

16.-18.6. Iittalan musiikkijuhlat 

Iittalan perinteisillä musiikkijuhlilla sukelletaan Sibeliuksen lauluihin ja häntä innoittaneisiin runoihin, inspiroidutaan monstereista ja elokuvaklassikko Nosferatusta sekä kuullaan teemasäveltäjä Jean Roger-Ducassen korkealuokkaista laulu,- piano,- ja kamarimusiikkia.  Tutustu tapahtumaan 

17.6. Elämisen meininki -puistofestari, Linnanpuisto 

Ultimaalisen esteetön kaikille avoin hyvän mielen festari. Luvassa rentoa meininkiä, iloisia ilmeitä ja tanssijalan nostattavaa musiikkia. Tutustu tapahtumaan 

17.6. Hyväntekeväisyyskonsertti Sibeliuksen syntymäkodissa 

17.6.2023 meillä on kunnia kuulla muun muassa Bachin, Debussyn ja Sibeliuksen sävellyksiä palkitun ja kansainvälisesti tunnetun pianisti David Glen Hatchin sekä nuorten artistien esittämänä. Tervetuloa nauttimaan hämmästyttävästä musiikista sen alkujuurille!

Tapahtuma järjestetään 17.6.2023 klo 18 alkaen. Konsertin aikaan emme ota sisään muita museovieraita kuin konserttia kuuntelemaan tulleet. Lisäinfoa lipuista.

17.6. Lasten lauantai Iittalassa 

17.6. Iittalassa vietetään lasten lauantaita. Tällöin Iittalaan aukeaa Taidetalli, joka on tehty yhteistyössä Naivistit Iittalassa -säätiön ja Lasimäen Linnanrouvan kanssa. Päivän aikana lapset pääsevät osallistumaan yhteisötaideseinään kello 11-16 välisenä aikana. Lisäksi Lasimäen alueella lapset voivat suorittaa tietovisatehtävää. 
 
Naivistit Iittalassa -kesänäyttelyssä suosittu etsintätehtävä on tuttuun tapaan tarjolla. Tehtävässä lapset pääsevät etsimään näyttelyn tauluja yksityiskohtien avulla.  Alle 18-vuotiaat vierailevat näyttelyssä maksutta.   Pääsyliput täysi-ikäisyyden saavuttaneille ovat 12€/10€. Lisätietoja näyttelystä osoitteesta www.naivistit.fi 

17.6. Tomaatteja tomaatteja -festari 

Legendaarinen Hämeenlinnasta alkunsa saanut Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up -festivaali täyttää tulevana viikonloppuna 20 vuotta. Juhlashow Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa on tarjolla lauantaina 17.6.2023 ja sinne kannattaa hankkia lippu nyt, jos mielii mukaan. Lavalla klo 19 ovat muun muassa Jape Grönroos, Ilari Johansson, Kaisa Pylkkänen, Krisse Salminen, Heli Sutela ja illan isäntä Riku Suokas.

17.6. Lammin Pellavamarkkinat 

Pellavamarkkinat on Lammin suurin yleisötapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran 1971. Tule mukaan juhlahumuun tapaamaan tuttuja, tekemään ostoksia ja nauttimaan aidosta markkinatunnelmasta. Lähde Lammille. 

17.6. Kiinalainen kesäjuhla

Alvettulan kylässä Hauholla on lauantaina 17.6. klo 13-15 mahdollisuus osallistua Urho ja Maija Koistisen pihassa, Seitsemän tähden puutarhassa, kiinalaiseen kesäjuhlaan. Heidän puutarhansa on Suomen ainoa kiinalainen puutarha. Mukaan voit ottaa omia eväitä ja ohjelmassa on kiinalaisia pelejä ja leikkejä sekä kilpailuja. Tapahtuma on säävarauksella ja löytyy osoitteesta Isolähteenkuja 16.

17.6. Räikee katutaidefestivaali 

Tämän vuoden katutaidefestivaali Räikeen loppuhuipennus nähdään ja koetaan 15.-17. kesäkuuta suuressa päätöstapahtumassa. Poltinahon alueen autotallit (Poltinahontie 9) maalataan yhdessä tapahtuman aikana. Lisäinfoa loppupamauksesta.