Keskustelutilaisuus urheiluseuroille yläkoululaisten aamuharjoitusten järjestämisestä 20.2.2023

Hämeenlinnan kaupunki ja Urheiluakatemia Tavastia kutsuvat urheiluseurat keskustelemaan yläkoululaisten aamuharjoitusten järjestämisestä maanantaina 20.2.2023 klo 18-20 Kaurialan koululle.

Hämeenlinnan kaupunki edistää lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla monipuolista harrastustoimintaa. Hämeenlinnan kaupunki, Urheiluakatemia Tavastia ja paikalliset urheiluseurat ovat yhteistyössä käynnistämässä urheiluakatemiatoimintaa yläkouluissa ensi lukuvuoden alusta.

Lisäksi Harrastus ihan lähellä (HIL) -hankkeen kautta tarjotaan peruskouluikäisille Harrastamisen Suomen mallin mukaista liikunta- ja kulttuuritoimintaa, joka on osallistujille maksutonta.

Urheiluakatemioiden yläkoulutoiminta on osa Suomen Olympiakomitean johtamaa valtakunnallista urheiluakatemiaohjelmaa. Ohjelman tavoitteena on varmistaa, että urheilijoilla on kansainvälisen vertailun kestävä päivittäisvalmennus ja toimintaympäristö, jossa koulutus ja siviiliuraan valmistautuminen hoidetaan vastuullisesti ja suunnitelmallisesti.

Urheiluakatemia Tavastia on jo pitkään toiminut toisella asteella (Lyseon lukion urheilulinja ja ammattiopisto Tavastian kilpaurheilupolku) mahdollistaen mm. aamuvalmennusta ja asiantuntijatoimintaa urheilijoiden kehittymisen tueksi. Jatkossa myös 7–9 luokkien urheilijat voivat osallistua urheiluakatemian aamuharjoituksiin.

Yhtenä arkipäivänä viikossa klo 8-9 lähiliikuntapaikoissa mahdollistetaan yläkouluikäisille nuorille monipuolista harrastustoimintaa. Samaan aikaan seuravalmentajien toimesta toteutetaan Urheiluakatemian mukaiset harjoitukset. Kyseinen aika on oppitunneista vapaa kaikissa Hämeenlinnan ylä- ja yhtenäiskouluissa. Mikäli omassa lajissa ei harjoituksia pystytä tarjoamaan kyseiseen aikaan, kaikilla urheilijoilla on mahdollisuus osallistua monipuolisiin yhteisiin fysiikkatreeneihin.

Tervetuloa keskustelemaan lisää yläkoululaisten aamuharjoitusten järjestämisestä maanantaina 20.2.2023 klo 18-20 Kaurialan koulun sydäntilaan/pääaulaan (Brahenkatu 14). Kulku tilaan on pääovista, jotka sijaitsevat koulun sisäpihalla. Tilaisuudessa kartoitetaan seurojen mahdollisuutta olla mukana ohjaus- ja valmennustoiminnan järjestämisessä.

Lisätiedot:

harrastuskoordinaattori Niina Heikkilä
niina.heikkila@hameenlinna.fi, p. 040 703 8400

koordinaattori Olli-Pekka Hakala
olli-pekka.hakala@kktavastia.fi, p. 050 596 9901

vs. opetuspäällikkö Mira Parikka
mira.parikka@hameenlinna.fi