Kohti perusvaihetta

Aiemmin tällä viikolla maakunnan pandemiaryhmä totesi, että Kanta-Häme on nyt leviämisvaiheesta onnistunut palaamaan kiihtymisvaiheeseen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on lieventänyt rajoituksia ja olemme toiveikkaita, että matka jatkuu kohti perusvaihetta. Kesä on korkeimmillaan ja tuo mukanaan kovasti tarpeellisen lepohetken meille kaikille.

Rokotukset Hämeenlinnassa etenevät Suomenennätystahtia, rokotamme nyt 16-vuotta täyttäneitä kaupunkilaisia. Verkatehtaan rokotustehdas toimii loistavasti, rokottajat voivat keskittyä rokottamiseen ja Verkatehtaan ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii rokotuksiin liittyvistä puitteista.

Tämän viikon rokotusurakan jälkeen hämeenlinnalaisista runsaat 70 % on saanut ensimmäisen rokotteen ja tehosterokotuksia annetaan nyt hyvää vauhtia. Muistutan kuitenkin vielä, että rokotuksista huolimatta on edelleen tärkeää noudattaa varotoimia. Ei oteta enää askelia taakse, ainoastaan eteenpäin.

15 kuukautta pandemiaa takana

Kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui pandemian vuoksi ensimmäisen kerran perjantaina 13.3.2020 klo 13.00. Siitä on nyt runsaat 15 kuukautta. Satoja valmiuskokouksia on eri kokoonpanoilla pidetty, kaupungin palveluja ja yrittäjien tukemista järjestelty, siirrytty etäopetukseen ja takaisin, pystytetty Pandemiavastaanotto, jäljitys, testaus ja rokotustehdas.

Sosiaali- ja terveystoimiala sekä sivistys- ja hyvinvointitoimiala ovat olleet myrskyn silmässä ja pandemian vaikutukset ovat näillä toimialoilla olleet huomattavat. Henkilöstömme on venynyt ja venynyt, mutta jaksanut kuitenkin koska vastuu kuntalaisten palveluista, hyvinvoinnista ja terveydestä on ollut ykkösprioriteettimme.

Olen saanut seurata kaupungin organisaation toimintaa kriisitilanteessa aitopaikalta kaupungin valmiusjohtoryhmän puheenjohtajana – enkä voisi olla ylpeämpi työtovereistani sekä päättäjistämme ja heidän tuestaan tänä aikana. Kiitän lämpimästi teitä kaikkia panoksestanne pandemian kukistamiseksi täällä Hämeenlinnassa. Ilman yhteistyötä emme olisi tässä. Taistelu jatkuu varmasti vielä mutta kuinka pitkään, voimme vain arvailla.

Tämä on viimeinen katsaukseni kaupunginjohtajan tehtävässä, sillä siirryn eläkkeelle loppukesästä. Hämeenlinnalaiset, kiitos teille kaikista näistä vuosista, tästä viimeisestäkin.

Hyvää juhannusta 2021, pysytään terveinä ja nautitaan kesästä.

Timo