Koronarokotuksia ajanvarauksella pitäjissä ja kantakaupungissa

Koronarokotuksia annetaan alkuvuodesta pitäjien terveysasemilla, Verkatehtaalla, Kauppakeskus Goodmanissa sekä Kauppakeskus Tuulosessa.

Koronarokotuksen ajanvarauksen voi tehdä uuden helppokäyttöisen nettiajanvarauksen kautta, joka ei vaadi vahvaa kirjautumista. Varattavia aikoja löytyy helmi-huhtikuu väliselle ajalle. Ajantasainen tieto koronarokotuksista sekä ajanvarauksesta löytyy Kanta-Hämeen yhteiseltä koronarokotukset -sivulta.

Ajanvarauksettomat walk in – rokotuspäivät

Alkuvuodesta järjestetään ajanvarauksettomia walk in -rokotustapahtumia, joissa pystytään rokottamaan suuria määriä. Rokotteiden saatavuus vaikuttaa edelleen rokotuspäivien järjestämiseen.

Rokotteina käytetään Modernan ja Pfeizerin rokotteita niiden saatavuuden mukaisesti. Walk in -rokotuspäivissä rokotetaan Modernan rokotteella, jota on luvassa enemmän. Alle 30-vuotiaille miehille annetaan Pfizerin rokotetta.

Ajanvarauksettomat rokotuspäivät ovat olleet suosittuja, joten rokotukseen saapuessa on hyvä varautua jonottamiseen. Rokotuspäivät on suunnattu kaikille 12-vuotta täyttäneille hämeenlinnalaisille.

Kauppakeskus Tuulonen, Tuulosentie 1, Tuulos

  • la 29.1. klo 10-16
  • la 12.2. klo 10-16
  • la 26.2. klo 10-16

Verkatehdas, Paasikiventie 2, Hämeenlinna

  • la 29.1. klo 9-17
  • la 9.2 klo 9-17

Kauppakeskus Goodman, Kaivokatu 7, Hämeenlinna

• la 5.2. klo 10-16
• la 5.3. klo 10-16

Työterveys mukaan rokotuksiin

Hämeenlinnan kaupunki tehnyt sopimuksen koronarokotusten antamisesta viiden työterveyshuollon toimijan kanssa. Rokotteita jaetaan kuntiin edelleen väestöperusteisesti. Ensimmäisenä rokotusvuorossa ovat suuremmassa sairastumisriskissä olevat ikääntyneet ja sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat.

Lasten rokotukset käynnistyvät

Lasten (5-11 v.) rokotuksille järjestetään omat rokotuspäivät Verkatehtaalla sekä Kauppakeskus Tuulosessa. Ajanvaraus näihin on jo avoinna.

Koronarokote voidaan antaa 5-11-vuotiaille vain kaikkien huoltajien suostumuksella. Jos lapsella on kaksi huoltajaa, molempien tulee allekirjoittaa suostumuslomake koronarokotuksen antamiseen. Yksinhuoltaja allekirjoittaa lomakkeen yksin. Etukäteen täytetty ja allekirjoitettu suostumuslomake tulee ottaa mukaan koronarokotukseen. Lomakkeen voi täyttää ja tulostaa THL:n sivuilla.