Kulttuuri- ja liikuntapalkinnot jaettiin kaupungin syntymäpäiväjuhlassa

Hämeenlinnan kaupunki jakoi perinteiset kulttuuri- ja liikuntapalkinnot kaupungin syntymäpäiväjuhlassa lauantaina 19.1.2019 Verkatehtaalla.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti palkintojen saajat joulukuun kokouksessaan. Saajat julkaistiin syntymäpäiväjuhlassa ja heidät palkittiin kunniakirjalla ja 1000 eurolla.

Kulttuuripalkinnon sai vuodesta 1992 toiminut ja suuren suosion saavuttanut Pirttikosken kesäteatteri. Sen toiminnasta vastaa Pirttikosken koulun kummit ry, joka perustettiin tukemaan kylän lapsia ja vanhempia kasvatustyössä.

Kesäteatterin varsinainen voimahahmo on Seppo Holttinen, joka on käsikirjoittanut ja ohjannut kaikki teatterin tuotannot, myös tulevana kesänä nähtävän Leskimies Nuutisen viimeiset varaosat. Teatteri on tuonut Pirttikoskelle joukoittain kesäteatterin ystäviä, mutta vahvistanut myös merkittävästi kyläläisten osallisuutta yhteisen teatteriharrastuksen kautta.

Lisätietoja Seppo Holttinen, 040 8308824.

Liikuntapalkinnon sai Tauno Hovila. Hän on tullut tunnetuksi kansalaisaktivismistaan.

Hän ajaa Alajärven jäälle latuja ja luistelureittejä ja viimeisimpänä hän on hankkinut/kerännyt potkukelkkoja  jäälle. Kelkkaparkissa on tällä hetkellä 41 potkukelkkaa ja niitä voi vapaasti lainata. Tauno Hovila ottaa mielellään lisää kelkkoja vastaan. Kelkkaparkin vieressä on uutuutena napakelkka. Kelkat ovat osoitteessa Välläntie 165. Hiihtoreitit ja luistelureitit ajetaan Alajärvelle sääolosuhteiden salliessa.