Kuorovideospektaakkeli syntyi pandemian keskellä

Poika, joka katseli puiden latvoja -kuorovideossa esiintyvät kaikki Hämeenlinnan 4.-luokkalaiset eli lähes 700 oppilasta.

Koronaviruspandemia antoi mahdollisuuden keksiä uuden tavan toteuttaa Suuri kuoroprojekti, joka aiempina vuosina on järjestetty keväisin Vanaja-salissa osana ARXin koordinoimaa Kulttuuripolkua.

Koronaturvallisuuden vuoksi koululuokkia ei saanut yhdistää isommiksi ryhmiksi. Oppilaat kutsuttiin luokittain Kumutalon studioon, missä heidät kuvattiin ja äänitettiin laulamassa yksi Suuresta kuoroprojektista tuttu kappale. Lähes 40 luokan kuvaukset kestivät puolitoista kuukautta syyskuusta marraskuuhun. Videolla kuullaan Jussi Rasinkankaan ja Juhani Konolan kappaleet Jätit ja Tapio sekä Jean Sibeliuksen Souda, souda sinisorsa ja Andante Festivo.

Kuoroprojekti on kunnianosoitus Hämeenlinnassa syntyneen kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen lapsuusvuosille. Hänkin oli poikana tavallinen Janne – poika, joka katseli puiden latvoja. Suuri kuoroprojekti on muistutus siitä, että ihan jokaisesta lapsesta kasvaa oman elämänsä tähti.

Aiempien vuosien tapaan kuoroprojekti vaati onnistuakseen suuren toteuttajajoukon: Hämeenlinna-Vanaja seurakunnan kanttori Ismo Savimäki toimi projektissa kuoropedagogina. Sibelius-opiston orkesteri soitti taustamusiikit ja sen tanssijat elävöittivät videota. Studiokuvaukset ja -äänitykset tekivät Touko Helanen ja Niko Sydänmaanlakka. Ulkokuvauksista, ohjauksesta ja tuotannosta vastasi Kulttuurikeskus ARX.

Kuorovideon voi katsoa täältä.

Poika, joka katseli puiden latvoja -kuorovideo saa ensiesityksenä 4.12. kaupunginjohtajien itsenäisyyspäiväjuhlassa 6.-luokkalaisille. ARXin tuottama juhla toteutetaan etäyhteyksin.

Lisätietoja:

Sanna Karhutaival, sanna.karhutaival@hameenlinna.fi / 040 869 6473