Kyläkummeja 20 Hämeenlinnan seudulla

Onko sinun kylälläsi jo kyläkummi?

Kyläkummi on vapaaehtoinen, joka kertoo muuttoa harkitsevalle kylästä tai asuinalueestaan. Kyläkummi auttaa uutta asukasta kotiutumaan kylälle. Kyläkummille voi soittaa ja kysyä neuvoa mieltä askarruttavissa asioissa, esimerkiksi mistä löytyy hienoimmat ulkoilupaikat tai vaikka polttopuita.

Kyläkummi voi kutsua uudet tulijat mukaan paikallisiin rientoihin. Jokainen kyläkummi saa muokata toiminnastaan omannäköistään. Kyläkummeina voi toimia yksi tai useampi vapaaehtoinen kylältä, asuinalueelta tai pitäjästä. 

Kyläkummitoimintaa käynnistetään Polku kylään -hankkeella yhdessä Hämeenlinnan kaupungin, Hattulan ja Janakkalan kuntien kanssa.  Täältä löydät kyläkummit yhteystietoineen.

Arvostatko kotiseutuasi ja olet perillä paikallisista asioista?  Ryhdy kyläkummiksi! Lue lisää kyläkummitoiminnasta ja Polku kylään -hankkeesta. 

Lisätietoa: Elina Leppänen, kylaasiamies@hameenkylat.fi tai 0400 944 868.

Mikset muuttaisi Alvettulaan?

Yhteisöllinen Alvettulan kylä kutsuu tutustumaan kylään, kyläläisiin ja asumismahdollisuuksiin – vaikka koko kesän ajan!  

Alvettulan kylätoimijat ovat koonneet ohjelmaesitteen ja majoitusmahdollisuudet maalle muutosta kiinnostuneille kylän nettisivuille. Kyläkummin voi pyytää kävelylle tai kysyä häneltä neuvoa kylän asioista. Muuttopäätös tai talon rakentaminen maalle on iso investointi, siksi halutaan tarjota tilaisuus kokeilla asumista ja tutustua kylän henkeen.

Viikon 1.-8.9.2023 ajan tarjotaan yhdelle perheelle ilmainen asuminen Alvettulassa Bobackan viehättävässä pihatuvassa.

Lue lisää ja hae Polku kylään -asumiskokeiluun.

Hämeen Kylät on Kanta-Hämeen alueella toimiva maakunnallinen kyläyhdistys, kylien yhdistäjä, kylä- ja asukastoiminnan asiantuntija ja eduntekijä. Uutiskirjeen voi kuka tahansa kiinnostunut tilata sähköpostiinsa. Kannattaa myös tykätä meistä Facebookissa ja Instassa.