Kyläkummeja aloittaa kaksikymmentä Hämeenlinnan seudulla

Hämeen Kylät ry on käynnistänyt osana Polku kylään -hanketta kyläkummitoiminnan Hämeenlinnan seudulla Hämeenlinnan kaupungin sekä Janakkalan ja Hattulan kuntien kanssa. Innostuneita vapaaehtoisia kyläkummeja on ilmoittautunut jo kaksikymmentä.

Kyläkummi on vapaaehtoinen, joka kertoo muuttoa harkitsevalle kylästä tai asuinalueestaan. Kyläkummi auttaa uutta asukasta tai mökkiläistä kotiutumaan kylälle ja Hämeenlinnan seudulle. Kyläkummille voi soittaa ja kysyä neuvoa mieltä askarruttavissa asioissa, vaikka mistä löytyy lähimmät ulkoilupaikat tai vaikka polttopuita.

”Kahdella kylällä, Janakkalan Hyvikkälässä ja Tarinmaalla kyläkummit ovat toimineet noin vuoden verran ja kokemukset ovat olleet todella innostavia. Järjestimme kyläkummitoiminnasta kiinnostuneille tapaamisen huhtikuun alussa, jossa sovimme toimintaperiaatteet yhteisesti,” kertoo kyläasiamies Elina Leppänen Hämeen Kylistä.

Paikkaan juurtuminen nopeutuu, kun löytää harrastuksia, tutustuu paikallisiin ja pääsee halutessaan mukaan kyläyhteisön toimintaan. Hämeen Kylät toivoo, että kyläkummitoiminta laajenee vielä Hämeenlinnan seudulla ja sitten koko Hämeeseen. Kyläkummiksi saa ilmoittautua niin kylistä, taajamista kuin kaupunginosistakin.

Ryhdy kyläkummiksi ilmoittautumalla Polku kylään -hankkeen kautta kyläasiamies Elina Leppäselle tai tämän sivun kautta. Sivulta löytyy myös kyläkummikartta ja kyläkummien yhteystiedot.

Kyläkummeista lisää myös Hämeenlinnan kaupungin sivuilla.

Lisätietoja:

Elina Leppänen, kylaasiamies(at)hameenkylat.fi, 0400 944 868
Hämeen Kylät ry