Laita pystyyn talkoot tai kerää roskia kulkiessasi

Hämeenlinna osallistuu YLE:n Miljoona roskapussia kampanjaan. Jo 601 pussillista roskaa on kerätty Hämeenlinnassa. Mahtavaa, hyvä me!

Sinäkin voit osallistua roskien keräämiseen joko porukalla tai itseksesi. Kaiva kaapeista esiin joutilas hansikas – yksikin riittää – ja pusseja, johon keräät maasta löytämäsi roskat. Roskasaaliisi voit merkitä Ylen sivuilla Hämeenlinnan kaupungin saldoon: Miljoona roskapussia – yle.fi

Mikäli et halua kyykistellä roskia kerätessäsi, voit kysyä kaupungin palvelupisteiltä lainaksi roskapihtejä. Pihteinä voi käyttää myös kotoa löytyviä grillipihtejä. Lainattavia välineitä löytyy myös pitäjien kirjastoista, eli kaupungin palvelupisteistä. Myös pusseja saa palvelupisteiltä.

Talkoot kantakaupungissa, Rengossa ja Iittalassa

Jos haluat liittyä valmiisiin talkoisiin, suuntaa näihin:

Vapaaehtoiskeskus Pysäkin roskien keräystempaus tiistaina 2.5.2023 klo 14. Tapaaminen Lottapuistossa (Pikkutorinkujalla) ja tarkoituksena siistiä Kumppanuustalon ympäristöä. Ota mukaasi hanskat, Pysäkiltä saat pussin.

Rengon Käräjämäellä talkoot 3.5.2023 klo 14. Ota mukaan omat rukkaset ja reipas mieli. Talkoisiin osallistuville luvassa kahvit ja makkarat, jotka tarjoaa Rengon Säästöpankkisäätiö.

Siisti Iittala -tempaus puolestaan starttaa perjantaina 5.5.2023 koululaisten siivouskampanjalla koulupäivän aikana. Muu kylän väki kokoontuu illalla klo 18 Iittalan S-Marketille, josta jakaudumme siivouspartioiksi. Tapahtuma järjestetään nyt jo seitsemännen kerran ja kaupunki on ollut yhteistyössä mukana alusta asti toimittamalla jätesäkit ja järjestämällä roskien poiskuljetuksen. Tapahtumaa organisoi Iittalan Omakotiyhdistys.

Parhaillaan Hämeenlinna johtaa naapureitaan Miljoona roskapussia -kampanjassa, mutta laitetaan kiri päälle ja pidetään etumatka naapurikuntiin 🙂