Lapsella on oikeus turvallisuuteen – lapsen oikeuksien teemaviikkoa vietetään 14.-20.11.

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään taas marraskuussa 14.-20.11. valtakunnallisesti teemalla ”Lapsella on oikeus turvallisuuteen”.

Hämeenlinnassa lapsen oikeuksien viikko täyttyy monenlaisesta lapsille ja perheille suunnatusta ohjelmasta aina erilaisista tapahtumista piirustus- ja kirjoituskilpailuihin asti. Viikon aikana lapsen oikeuksia ja turvallisuusteemaa käsitellään myös varhaiskasvatuksessa, kouluissa, iltapäiväkerhoissa sekä harrastusryhmissä.

Tärppejä ohjelmasta

Viikko alkaa Kino Tavast ry:n järjestämillä elokuvanäytöksillä, jotka on suunnattu varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa oleville lapsille. Pienempien lasten kanssa katsotaan mm. Muumipapan urotyöt – erään nuoren muumin seikkailut (2022) -elokuva ja isompien lasten kanssa puolestaan Näkymätön Elina -elokuva vuodelta 2002.

Hämeenlinnan seudullinen vanhempainyhdistys järjestää myös heti viikon aluksi ma 14.11. klo 18-20 Vanhempainfoorumin Kaurialan koulun auditoriossa. Foorumissa on puhumassa Viljami Tabell mediakasvatuksesta. Vanhempainfoorumilla juhlistetaan samalla seudullisen vanhempainyhdistyksen 20v juhlavuotta.

Maanantaina pääsee myös tutustumaan Hämeenlinnan kirkkoon Onni-karhun kirkkoseikkailulla tai nauttimaan Hämeenlinnan seudun 4H yhdistyksen järjestämästä Iloa Iittalaan tapahtumasta Iittalassa.

Tiistaina 15.11. Hämeenlinnan taidemuseolla aukeaa Ryömi konti – viesti vauvuudesta näyttely. Kyseessä on kontattava tilateos, joka on erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus.

Viikon aikana järjestetään satutuokioita ti 15.11. klo 9.30 Hauhon kirjastolla, ke 16.11. klo 10 Pääkirjastolla, to 17.11. klo 9.30 Nummen kirjastolla ja pe 18.11. klo 9.30 Kalvolan ja Rengon kirjastoilla.

Torstaina 17.11. starttaa Kulttuurikeskus ARXin Valoilmiö –valotaidefestivaali. Festivaalin aikana monet tutut Hämeenlinnan keskustan rakennukset muuntuvat uudenlaisiksi kaupunkitaideteoksiksi. Ohjelmassa on valoteosten lisäksi työpajoja ja esityksiä. Valotaideteokset ovat esillä 17.–19.11. klo 18–22.

Perjantaina Hämeenlinnan seudun 4H yhdistys järjestää yhdessä kirjaston kanssa Tuuloksessa yökirjaston klo 17.30-22.00.

Lauantaina 19.11. Museo Skogsterissa järjestetään opastettuja kierroksia Ooh, Urheilu! –näyttelyyn klo 12 ja klo 14 ja samalla voi osallistua omatoimityöpajaan aiheeseen liittyen.

Pitkin viikkoa pääsee myös nauttimaan Sibelius-opiston oppilaiden konserteista. Tiistaina klo 18 Wetterhoffin Wanhassa kutomossa on Sibelius-opiston soittajaiset, torstaina 17.11. Verkatehtaan Tauno Marttinen –salin valtaa klo 17.30 Kitaristien ilta ja 18.30 Pienet puhaltajat ja lauantaina 19.11. klo 10-19 vietetään Verkatehtaan 4. kerroksessa Jousikarnevaaleja.

Lapsen oikeuksien tapahtumaviikon päättävät sunnuntaina 20.11. klo 11-14 järjestettävä koko perheen liikuntatapahtuma Aulangon luontoliikuntakeskuksella sekä Sibelius-opiston lapsen oikeuksien päivän konsertti Jousien juhla klo 16 Palokunnantalolla. Unicefin Hämeenlinnan vapaaehtoisryhmä on pitämässä konsertissa kahvioita, jonka tuotot ohjataan Ukrainan lasten hyväksi.

Viikkoa ovat järjestämässä mm. Hämeen lastenliitto, Hämeenlinnan kaupunginmuseo, Hämeenlinnan kaupungin opetuspalvelut ja varhaiskasvatus, Hämeenlinnan nuorisopalvelut, Hämeenlinnan neuvolapalvelut, Hämeenlinnan seudun 4H yhdistys, Hämeenlinnan taidemuseo, Hämeen Setlementin Mama’s Cafe, Hämeenlinna-Vanaja Seurakunta, Kino Tavast ry, Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Lasten liikunnan tuki ry, MLL Hämeen piiri,  Sibelius-opisto sekä UNICEF Hämeenlinnan vapaaehtoisryhmä.

Viikon ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteessa hameenlinna.fi/lapsenoikeuksienviikko

Lisätietoja

Veera Antikainen
Osallisuuskoordinaattori
veera.antikainen@hameenlinna.fi
p. 040 8696250