Lapsen kesäajan hoidontarve – hoitoaikavarausten tekeminen

Tiedotetta on päivitetty 11.6.2021:

Hämeenlinnan kaupungin varhaiskasvatuksessa kesäpäivystysaikana (5.-31.7.2021) avoinna ovat alla kerrotut varhaiskasvatusyksiköt. Perhepäivähoidossa olevan lapsen varahoitopaikka kesäkuussa on aiemmin sovittu päiväkoti. Mikäli perhepäivähoidon lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta myös heinäkuussa, siirtyy hän kyseisen päiväkodin lasten ryhmässä alueen päivystävään yksikköön.

Koulujen yhteydessä olevat esiopetusryhmät ovat sulkeutuneet 4.6.2021, ja varhaiskasvatusta tarvitsevien esiopetusikäisten lasten kesäkuun hoito järjestetään lähipäiväkodissa, heinäkuu alla olevan mukaisesti.

Päivystysaikana 5.7.-31.7.2021 vain alla mainitut päiväkodit ovat auki

Keskustan alue:

Hattelmalan päiväkoti, Lehmusrinne 1,

  • Kankaantaan, Ojoisten, Kaivokadun, Kaurialan ja Hattelmalan päiväkotien lapset. Huom. Kauriala siirtyy Hattelmalan päiväkotiin jo 1.7. alkaen.

Itäinen alue:

Kutalan päiväkoti, Kutalantie 3

  • Kutalan ja Ahveniston päiväkotien sekä Tuomelan esiopetuksen lapset

Idänpää päiväkoti, Anttilankatu 4

  • Idänpään, Sairion, Siirin, Solvikin ja Katuman päiväkotien sekä Ruununmyllyn ja Tarvasmäen esiopetuksen lapset

Läntinen alue:

Liivuoren päiväkoti, Liivuorentie 22

  • Hirsimäen, Liivuoren ja Vuorentaan päiväkotien lapset, lisäksi Rengon päiväkodin lapset 12.-31.7.2021 (Rengon päiväkoti on auki 9.7.2021 saakka)

Pitäjät:

Iittalan päiväkoti, Söölääjänkuja 2

  • Iittalan päiväkodin lapset

Eteläisten päiväkoti, Riihipelto 15, HUOM! kesäpäivystysaika 28.6.-31.7, ilmoitattehan hoitoaikavaraukset 14.6 mennessä

  • Eteläisten, Hauhon, Alvettulan ja Tuuloksen päiväkotien lapset

Lammin päiväkoti, Mommilantie 21, HUOM! kesäpäivystysaika 28.6.-31.7, ilmoitattehan hoitoaikavaraukset 14.6 mennessä

  • Lammin ja Tuuloksen päiväkotien lapset

Päivystysaikana varhaiskasvatus on ensisijaisesti tarkoitettu päivystysaikana työssäkäyvien tai ammatillisia opintoja suorittavien vanhempien lapsille. Avoinna olevissa yksiköissä toimimme THL:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön turvallisuussuositusten mukaisesti.

Hoitoaikojen ja poissaolojen ilmoittaminen Daisy-järjestelmään

Lapsen loma-aika tai muu poissaolo sekä hoitoajat 5.-31.7 väliselle ajalle tulee ilmoittaa Daisyyn viimeistään 21.6. klo 06.00 mennessä (poikkeuksena Ydin-Häme 14.6. mennessä), jonka jälkeen uusia hoitoaikavarauksia ei päivystysajalle voi enää tehdä muuten kuin päiväkodin johtajan kanssa sopien. Toivomme kuitenkin kesäajan järjestelyn helpottamiseksi varausten tekemistä jo 7.6.2021, mikäli se on teille mahdollista.

Ilmoitathan vain todellisen hoidontarpeen, sillä varaamme sen mukaan henkilökuntaa ja aterioita päiväkoteihin. Hoitoaikavaraus peruuntuu, kun viet Daisyn hoitoaikavarauskalenteriin poissaolomerkinnän (P). Peruuttamatta jätetty hoitopaikanvaraus laskutetaan, vaikka heinäkuu olisi muuten maksuton kuukausi.

Muistathan, että 1.-15.8.2021 hoitovuorot tulee ilmoittaa 12.7. klo 06.00 mennessä.


Lisätietoa: lapsen päiväkodin johtajalta/perhepäivähoidon esimieheltä