Lasten lauantaissa musiikkiteos Rumasta ankanpoikasesta

Hämeenlinnan taidemuseon Lasten lauantaissa 9.9. ja 14.10. klo 14 koko perheen Ruma ankanpoikanen -musiikkiteos. Kassu Halosen säveltämästä ja Vexi Salmen sanoittamasta Ruma ankanpoikanen -musiikkiteoksesta päästään nauttimaan Hämeenlinnan taidemuseon tapahtumissa syksyn aikana useamman kerran.  

Ruma ankanpoikanen -musiikkiteos esitetään Lasten lauantaina 9.9. ja 14.10. klo 14. Vexi Salmi riimitteli teoksen H. C. Andersenin alkuperäistarinaa mukaillen. Kustannusosakeyhtiö Tammi julkaisi tarinan kuvataiteilija Tiina Kivisen kuvittamana kirjana vuonna 1998.

Vexi Salmen pyynnöstä Kassu Halonen sävelsi Vexi Salmen sanoituksen lasten pienoismusikaaliksi. Musiikkiesitys sai kantaesityksensä taidemuseolla Hippaloilla 2023. Musiikkiteoksen esittävät Juulia Kawka (laulu ja perkussiot) sekä Anna Tikka (piano).  

Esityksiä toteutetaan syksyn aikana Lasten lauantaina 9.9. klo 14 ja 14.10. klo 14 sekä syyslomaviikolla tiistaina 17.10. klo 14. Ruma ankanpoikanen -esityksiin on ilmainen sisäänpääsy ja esitys sopii kaikenikäisille. Esitykset pidetään Hämeenlinnan taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa, Viipurintie 2.

Esityksiin otetaan rajallinen määrä yleisöä ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Esityksen kesto on n. 45 minuuttia. Esityksen jälkeen katsoja voi tutustua ilmaiseksi taidemuseon näyttelyihin.  

Taidemuseon näyttelyt  

Lohrmann-rakennuksen alakerrassa on esillä Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta -näyttely, joka on kontattava tilateos ja erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus. Teoksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Porissa sijaitsevan lastenkulttuurikeskus Kruunupään taiteilijat, joilla on pitkä kokemus taidetyöstä vauvojen kanssa.  Näyttely on esillä 22.10.2023 asti.  

Lohrmann-rakennuksessa on myös esillä 22.10.2023 asti Vexi Salmi ja ystävät – Teoksia Vexi Salmen kokoelmasta -näyttely, joka esittelee kattavan kokonaisuuden Vexi Salmen (21.9.1942 Hämeenlinna – 8.9.2020 Helsinki) keräämästä mittavasta taidekokoelmasta, jonka hän lahjoitti synnyinkaupungilleen ja sen taidemuseolle vuonna 2010 yhdessä puolisonsa Katri Wanner-Salmen kanssa.  

Keltaisessa Engel-rakennuksessa on esillä Berndt Lindholm (1841–1914) – Polkuja maisemaan näyttely. Esillä on taiteilijan uran kannalta merkittävien teosten ja taiteilijalle tunnusomaisten metsä- ja merimaisemien lisäksi varhaisia teoksia, piirustuksia ja luonnoksia. Näyttely on esillä 17.9.2023 asti. 

Lisätiedot ja tiedustelut:

Tanja Pääskynen, amanuenssi
Hämeenlinnan taidemuseo
tanja.paaskynen@hameenlinna.fi
Puh: 050 509 0692