Lataa Hämeenlinna taskussa -sovellus ja saat digikirjastokortin käyttöösi

Hämeenlinnan kaupunki kehitti talven 2018-2019 aikana yhdessä Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa Hämeenlinna taskussa -mobiilisovellusta. Sovellusta on ladattu jo noin 1900 kertaa puhelimiin. (Tilanne 9.9.2019)

Sovellukseen on kehitetty sähköinen kirjastokortti. Sovelluksen avulla käyttäjä näkee lisäksi kätevästi Hämeenlinnan tapahtumat ja kaupungin tiedotteet sekä bussiaikataulut.

Hämeenlinna taskussa on osa kaupungin digitalisaatiota, jonka tavoitteena on prosessien sähköistäminen ja sähköinen asiointimahdollisuus kuntalaiselle kaikissa palveluissa vuoteen 2020 mennessä. 

Digikirjastokortti toimii kaikissa Hämeenlinnan kirjastoissa

Saat sähköisen kirjastokortin käyttöösi Hämeenlinna taskussa -mobiilisovelluksessa syöttämällä sovellukseen kirjastokorttisi numeron ja nelinumeroisen tunnusluvun. Tunnistautumisen jälkeen kirjastokortti latautuu laitteesi näytölle ja löytyy jatkossa kätevästi suoraan sovelluksesta.

Kaikissa Hämeenlinnan kirjastoissa on yksi automaatti, jolla lainaaminen onnistuu myös mobiililaitteen sähköisellä kirjastokortilla. Lainausautomaatilla lainaamisessa tarvitset edelleen tunnusluvun. Hämeenlinna taskussa –sovelluksen digikirjastokorttia voit käyttää myös Hämeenlinnan kirjastojen ja kirjastoautojen asiakaspalvelussa.

Kaikille asiakkaille tehdään edelleen myös perinteinen kirjastokortti. Omassa mobiililaitteessa kätevästi mukana kulkeva kirjastokortti toimii tavallisen muovisen kirjastokortin rinnalla. Digikirjastokortti ei toimi omatoimikirjastoissa kulkukorttina.

Sovellus otettiin käyttöön maaliskuussa

Hämeenlinna taskussa -sovellus on ollut ladattavissa maaliskuusta 2019 lähtien puhelimen verkkokaupasta. Aluksi sovellus toimii vain Android-laitteissa, myöhemmin mahdollisesti myös Applen laitteissa.

Hämeenlinna taskussa -hanke on osa kaupungin digitalisaatioprosessia, jonka tavoitteena on, että kuntalainen voi halutessaan asioida sähköisesti kaupungin kanssa kaikissa asioissa 2020. Kehitysalustana on avoimen lähdekoodin Open City App, jota on kehitetty Helsingissä ja Tampereella. Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeenlinnan kaupunki ovat hakemassa hankkeelle jatkorahoitusta.

Sähköinen kirjastokortti on otettavissa käyttöön Hämeenlinna taskussa -sovelluksella

Lisätietoja

Iivari Kunttu, tutkijayliopettaja, HAMK 050 4622692
Joni Kukkamäki, tutkimuspäällikkö, HAMK 046 9234540
Jouni Jäkkö, tietohallintojohtaja, Hämeenlinnan kaupunki 050 4658242