Liivuoren päiväkodissa 2 tartuntaa, karanteeniin lähes 80

Liivuoren päiväkodissa on todettu kaksi korona-tartuntatapausta.

Liivuoren päiväkodissa 13.–15.1.2021 altistuneet lapset ja henkilökunta asetetaan kotikaranteeniin 19.1. – 29.1.2021. Yhteensä karanteeniin on asetettu 63 lasta ja 16 henkilökuntaan kuuluvaa.

Karanteenipäätös on tehty terveysviranomaisen toimesta, ja päätöksestä on oltu yhteydessä suoraan karanteeniin asetettavien lasten vanhempiin sekä altistuneeseen henkilökuntaan. Karanteenipäätös ei aiheuta päiväkodin muille lapsille tai perheille mitään välittömiä tutkimustarpeita tai toimenpiteitä. Koronavirukseen liittyvissä oire-epäilyissä tee oirearvio sähköisesti: Omaolo.fi. Vaihtoehtoisesti voi olla yhteydessä myös omaan terveysasemaan puhelimitse, mikäli karanteenin aikana tulee oireita.

Varotoimenpiteenä päiväkodissa järjestetään tiloja tavallista väljemmin, ja tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään. Toiminta järjestetään mahdollisuuksien mukaan niin, että ryhmiä ei sekoiteta tai yhdistetä.

Tartuntojen estämisen takia on tärkeää, että kaikki huolehtivat käsihygieniasta ja turvaväleistä, päiväkotiin ei tulla oireisena ja oireiset hakeutuvat koronatestiin matalalla kynnyksellä. Annettuja ohjeita on noudatettava myös muiden turvallisuuden takaamiseksi.

Lisätiedot:
Liivuoren päiväkodin johtaja Tiina Siren, tiina.siren@hmledu.fi, puh. 044 084 5126
Varhaiskasvatusjohtaja Elina Oja, elina.oja@hameenlinna.fi, puh. 050 305 0979