Linnajazzia kesällä ja syksyllä 2021

Kesällä kaksi intensiivistä Linnajazz-päivää ja syksyllä konserttisarja.

Perinteinen hämeenlinnalainen musiikkitapahtuma Linnajazz järjestetään tulevana kesänä kaksipäiväisenä tapahtumana lauantaina 31.7. ja sunnuntaina 1.8. Lauantaina järjestetään konsertti Hämeenlinnan torilla ja sunnuntaina perinteinen Linnanpuiston pääkonsertti. Molemmissa konserteissa on useita esiintyjiä, ja niihin on kaikilla vapaa pääsy.

Esityksiä ei heinä-elokuun vaihteessa järjestetä sisätiloissa, koska on vielä epäselvää, kuinka nopeasti koronatilanne helpottuu ja viranomaisten asettamat rajoitukset poistuvat. Niinpä Linnajazz järjestää konserttisarjan syksyllä otsikolla Linnajazzin syksy. Konsertteja pidetään kolmen viikon välein Hämeenlinnan teatterissa, Suistoklubilla, Hämeenlinnan kirkossa ja Sibeliuksen syntymäkodissa.

Jazzia kesällä ja syksyllä

Linnajazzin toiminnanjohtaja Antti Mustakallio pitää hyvänä, että jazzia on tarjolla nyt myös syksyllä.

”Kesällä on kaksi intensiivistä Linnajazz-päivää. Sekä torikonsertti että Linnanpuiston pääkonsertti ovat monen tunnin kokonaisuuksia, joten musiikista pääsee nauttimaan oikein kunnolla. Luvassa on rentoa, svengaavaa ja viihdyttävää rytmimusiikkia.”

”Linnajazzin syksy -konserttisarjaan olemme saaneet liudan suomalaisen jazzin huippuja. Haluan tietenkin suositella jokaista esitystä, mutta jos pari niistä pitää nostaa esille, ottaisin trumpetisti Jukka Eskolan trion ja saksofonisti Jukka Perkon. Molemmat edustavat parasta, mitä tällä musiikin saralla on tarjota”, Mustakallio toteaa.

Syksyn konserttisarjassa on mainiota sekin, että nyt kun Linnajazz ei rajoitu vain yhteen kesäviikonloppuun, korkeatasoisia jazz-esityksiä on kaupungissa tarjolla aiempaa pidemmällä aikavälillä. On aina uusi konsertti, jota odottaa ja johon mennä ystävien kanssa.

Musiikkia kaikille

Linnajazzin torikonsertin avaa koko perheen jazzseikkailu Ota kiinni, Pötkönen! Musiikkia on tarjolla monen ikäisille ja eri tyyleistä pitäville. Mustakallio on tyytyväinen kattaukseen.

”Linnajazzeilla oli takavuosina konsertti lapsille ja mielestäni tällaista perinnettä kannattaa ehdottomasti vaalia. Jazz on hauskaa musiikkia, joka sopii kaiken ikäisille.”

”Kuulijoilla on nyt mistä valita. Kesän konserteissa pääsee kuulemaan paikallisia bändejä ja tarjolla on myös soulia ja funkia huippuesiintyjiltä. Tanssiaskelien ottaminen on ehdottoman suotavaa. Syksyn konserttisarjassa puolestaan erilaiset jazz-tyylit ovat hyvin edustettuina, ja esitykset ovat taiteellisesti kunnianhimoisia”, Mustakallio kuvailee.

Linnajazzin tulevaisuus

Linnajazzin järjestää Hämeenlinnan soitannollinen kerho ja tapahtuma on pienelle yhdistykselle iso puristus.

”Tällaisen tapahtuman järjestäminen ei ole mahdollista ilman tukijoita. Teemme markkinointiyhteistyötä Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Lisäksi olemme hyvin kiitollisia Oma Säästöpankille, joka on tänä vuonna Linnajazzin pääyhteistyökumppani. Monet muutkin paikalliset yritykset ovat pistäneet kortensa kekoon. Se on hienoa, sillä koska tarjolla on isoja ilmaisia konsertteja, Linnajazz on aidosti kaupunkilaisten oma tapahtuma”, Mustakallio linjaa.

Antti Mustakallio kommentoi myös Linnajazzin taloutta, joka oli heikko jo ennen koronaepidemiaa.

”Vaikeasta tilanteesta ei ole vielä kunnolla noustu. Mutta kaikki mahdollisuudet parempaan huomiseen on. Jos tapahtuma on lähellä sydäntä, kannattaa tulla konsertteihin ja ostaa lippuja vaikka lahjaksi. Näinä aikoina se on samalla tukea koronasta erityisesti kärsineille artisteille ja koko alalle.”

Linnajazzin pääyhteistyökumppani: Oma Säästöpankki

Linnajazzin yhteistyökumppanit: Hämeenlinnan kaupunki, Osuuskauppa Hämeenmaa, K-Citymarket Hämeensaari, Asianajotoimisto Skogster, Jukolan apteekki, LähiTapiola, HAMK, Twebs, Kumu, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Linnajazzin tukijat:
Hauhon Säästöpankkisäätiö
Rengon Säästöpankkisäätiö
Olga ja Vilho Linnamon säätiö
Musiikin edistämissäätiö

Lisätietoja:

Antti Mustakallio, Linnajazzin toiminnanjohtaja, 050 595 8183, antti.mustakallio@linnajazz.fi