Lukufestareita vietetään Hämeenlinnan kouluissa viikolla 41

Mediaa, kirjoja, sarjakuvia ja tietovisoja – niistä on lukemisen juhlat tehty.

Hämeenlinnan kaikissa ala- ja yläkouluissa panostetaan lukutaidon vahvistamiseen ja lukuiloon erityisen paljon viikolla 41 (9.-13.10.2023).

Valtakunnallisen Syysloma on lukuloma -kampanjan yhteydessä vietetään Hämeenlinnassa jo toista kertaa Lukufestareita, joiden tarkoitus on tuoda lukemista ja kirjallisuutta näkyville kouluissa.

Opettajat ovat voineet ilmoittaa ryhmänsä virtuaaliseen kirjailijavierailuun. Kirjailijan työtä ja kirjojaan esittelevät mm. Kaisa Happonen, Jari Mäkipää ja Leena Paasio.

Kuntien lukevat yhteisöt -hankkeen kehittäjäopettaja Leija Kuuranhalla on valmistanut kouluille eriaiheisia tietovisoja ja pieniä lukutehtäviä. Nämä kaikki löytyvät qr-koodien takaa ja voidaan suorittaa rastipolulla liikkuen tai välitunnin välipaloina.

Kirjaston laatiman lukubingon avulla kannustetaan oppilaita lukemaan festariviikolla ja syyslomalla. Lokakuu on lukukuukausi.

Jokaisessa koulussa Lukufestarit ovat omanlaisensa. Kaikissa kouluissa kuitenkin tuodaan kirjallisuutta sekä media- ja opiskelulukutaitoja painokkaasti esiin. Tavoitteina ovat iloinen yhdessä lukeminen ja kokeminen sekä lukutaidon vahvistaminen monipuolisesti. Lukufestareilla on tarkoitus juhlistaa lukutaitoa, joka kehittyy vain harjoittelemalla. Lukemaan oppii lukemalla kuten luistelemaan oppii luistelemalla.

Lukuliikettä kuntiin -verkkosivut

Kirjoittaja: Leija Kuuranhalla