Lumoudu lapsesta – artikkeleita arkipedagogiikasta

Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi on julkaistu Hämeenlinnan varhaiskasvatuksen luotsaama artikkeliteos Lumoudu lapsesta – artikkeleita arkipedagogiikasta. Tämä ammatillinen rakkauden hedelmä on syntynyt varhaiskasvatuksen valtakunnallisesti nimekkäiden asiantuntijoiden, kouluttajien ja tutkijoiden ja hämeenlinnalaisten varhaiskasvatuksen kentän ammattilaisten yhteistyössä.

Kirjan kirjoittajakuntaan kuuluu 36 ammattilaista, ja lopputulos on 273-sivuinen teos, jossa on kaikkineen 18 hienoa artikkelia varhaiskasvatuksen maailmasta. Julkaisu on tarkoitettu varhaiskasvatuksen ammattilaisten työn tueksi, alan opiskelijoille, vanhemmille, kenelle tahansa varhaiskasvatuksesta kiinnostuneille, ja se on herättänyt paljon mielenkiintoa myös valtakunnallisesti.

Arvojen merkitys, toimintakulttuuri ja sen kehittäminen sekä pedagoginen johtaminen käytännön esimerkkeineen ja tieteellisine pohdintoineen haastavat lukijan miettimään omaa lapsikäsitystään ja sitä, mikä on aidosti tärkeää. Lapsen osallisuus ja laadukkaan vuorovaikutuksen teema kannattelevat jokaista artikkelia. Tämä teos on arkipedagogiikkaa tarkasteleva opus, joka tarjoaa monella tasolla tietoa ja työkaluja oman arjen ja työn tarkastelun sekä reflektion tueksi. Teos antaa myös välineitä sekä tiimin että yksikön pedagogiseen johtamiseen ja varhaiskasvatuksen pedagogiikan kehittämiseen.

Artikkeliteoksemme on tarkoitettu varhaiskasvatuksen henkilöstölle, varhaiskasvatuksen järjestäjille, vanhemmille ja alan opiskelijoille – kenelle tahansa pedagogiikasta kiinnostuneille.

Teos on julkaistu vapaasti saatavana e-kirjana.

Kurkkaa kirjan teaser: www.bit.ly/lumouduteaser

Lue lisää: www.hameenlinna.fi/lumoudulapsesta