Luolajan koululla koronatartunta

Luolajan koulun oppilaalla on todettu koronatartunta. Altistuneet oppilaat ja henkilökunta on asetettu kotikaranteeniin. Karanteeni päättyy altistuneiden oppilaiden osalta 13.12.2020 sekä altistuneen henkilökunnan osalta 12. tai 13.12.2020. Yhteensä karanteeniin on asetettu 39 oppilasta ja neljä henkilökuntaan kuuluvaa.

Karanteenipäätös on tehty terveysviranomaisen toimesta ja päätöksestä on oltu yhteydessä suoraan kyseisiin henkilöihin. Karanteenipäätös ei aiheuta koulun muille oppilaille tai perheille mitään välittömiä tutkimustarpeita tai toimenpiteitä. Koronavirukseen liittyvissä oire-epäilyissä tee oirearvio sähköisesti osoitteessa Omaolo.fi.

Koulussa varotoimenpiteenä opetustiloja järjestetään tavallista väljemmin ja tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään. Opetus järjestetään mahdollisuuksien mukaan niin, että ryhmiä ei sekoiteta tai yhdistetä. Tartuntojen estämisen takia on tärkeää, että kaikki huolehtivat käsihygieniasta ja turvaväleistä, kouluun ei tulla oireisena ja oireiset hakeutuvat koronatestiin matalalla kynnyksellä. Annettuja ohjeita on noudatettava myös muiden turvallisuuden takaamiseksi.

Karanteenissa olevien etäopetuksen järjestämisestä tiedotetaan asianomaisia erikseen.

Lisätiedot:

Luolajan koulun rehtori Ismo Aho, ismo.aho@hmledu.fi, p. 040 869 6372
Opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä, mika.makela@hameenlinna.fi, p. 040 530 0791