Luontoon lasketuissa fasaaneissa todettu lintuinfluenssaa Janakkalassa

Janakkalassa luontoon riistalinnuiksi lasketuissa fasaaneissa on todettu linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N1-tyypin lintuinfluenssaa. Runsaan fasaanimäärän vuoksi Ruokavirasto on perustanut alueelle tartuntavyöhykkeen taudin leviämisen estämiseksi. Vyöhykkeellä on kielletty mm. siipikarjan ja muiden lintujen ulkona pito ja lintujen siirrot sekä asetettu muita vaatimuksia lintujen pitopaikkojen suojaamiseksi tartunnalta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on yhteydessä jokaiseen alueelle rekisteröityyn lintujen pitopaikkaan ja antaa asiasta tarkemmat ohjeet. Kaikkien lintulajien metsästys ja riistalintujen kerääminen vyöhykkeeltä tarhattavaksi on kielletty.

Tartuntavyöhyke on osin myös Hämeenlinnan puolella. Tartuntavyöhykkeen kartan löydät täältä. (avautuu uuteen ikkunaan)

Ruokavirasto on laajentanut lintuinfluenssan leviämisen estämiseksi Janakkalaan perustettua tartuntavyöhykettä, sillä paikkakunnalta löytyi myös toisen pitopaikan lähettyviltä tautiin kuolleita fasaaneja. Lisäksi Janakkalassa on löytynyt lintuinfluenssaa kuolleelta ketulta.

Lisätietoja Ruokaviraston tiedotteessa ”Janakkalan tartuntavyöhykettä laajennetaan uusien fasaanitapausten vuoksi, myös ketulla todettu lintuinfluenssaa”.