Luontotoimintaa isille ja lapsille

Hämeenlinnalaisille isille ja heidän alle kouluikäisille lapsilleen järjestetään luontolähtöistä ryhmätoimintaa kahdessa eri ryhmässä touko-kesäkuussa. Maksuttomalla toiminnalla tuetaan perheiden hyvinvointia ja jaksamista. Toiminnalla halutaan myös tarjota mahdollisuus tutustua muihin perheisiin sekä innostaa perheitä liikkumaan lähiluonnossa ja siten vahvistamaan luontosuhdettaan. Toiminnan järjestävät Hämeenlinnan kaupungin lapsiperheiden palvelut ja Luontouttaja Jaana Santanen.

Luontohetkiä isille ja lapsille -toiminta on jatkoa kesällä 2021 toteutetulle kokeilulle, jossa äideille ja vauvoille järjestettiin vertaistoimintaa luontoympäristössä kuudella eri alueella Hämeenlinnassa. Luontohetkiä vanhemmalle ja vauvalle -toimintaan osallistui noin 50 äiti-vauva -paria. Kokeilu onnistui palautteiden perusteella erinomaisesti. Perheet saivat toiminnasta vertaistukea, sosiaalisia kontakteja ja inspiraatiota luonnossa liikkumiseen. Toiminta tuki perheiden jaksamista ja hyvinvointia poikkeusaikana, jolloin muut ryhmätoiminnot olivat pääsääntöisesti tauolla.

Samaa toimintamallilla sovelletaan tulevana kesänä. Nyt vuorossa ovat hämeenlinnalaiset isät ja alle kouluikäiset lapset. Toiminta vastaa hämeenlinnalaisilta perheiltä tulleeseen toiveeseen saada yhteistä toimintaa isille ja lapsille. Luontolähtöinen ryhmätoiminta tarjoaa tähän toiveeseen monipuoliset mahdollisuudet.

Toiminnan suunnittelu pohjautuu perheille järjestettyyn sähköiseen kyselyyn. Sen perusteella tapaamisten sisältö painottuu toiminnalliseen luontopuuhailuun, kevyeen liikuntaan ja luonnossa rauhoittumiseen. Lopuksi on eväshetki, jonka aikana voi jutella ja tutustua muihin perheisiin. Lopullinen sisältö muotoutuu ryhmän mukaan, erityisesti lasten iät huomioiden.

Toiminnan ohjaajina toimivat Luontouttaja Jaana Santanen ja Hämeenlinnan kaupungin perhetyöntekijä Marko Lahti, jotka ovat paikalla joka kerta. Yhdellä tapaamiskerralla mukana on myös terveydenhoitaja.

Ryhmien tapaamisajat ja -paikat:

Tarjolla on kaksi eri ryhmää: aamuryhmä ja iltaryhmä. Kumpikin ryhmä tapaa neljä kertaa. Tapaamiset ovat erilaisissa Hämeenlinnan luontokohteissa. Paikkoihin voi tulla muutoksia.

Aamuryhmä:

  1. tapaaminen: ti 3.5. klo 10.00 – 11.45 (alustava paikka: Ahvenisto)
  2. tapaaminen: ti 10.5. klo 10.00 – 11.45 (alustava paikka: Aulanko)
  3. tapaaminen: ti 17.5. klo 10.00 – 11.45 (alustava paikka: Kaupunginpuisto)
  4. tapaaminen: ti 24.5. klo 10.00 – 11.45 (alustava paikka: Honkalanranta)

Iltaryhmä:

  1. tapaaminen: ma 23.5. klo 16.30 – 18.15 (alustava paikka: Ahvenisto)
  2. tapaaminen: ma 30.5. klo 16.30 – 18.15 (alustava paikka: Aulanko)
  3. tapaaminen: ma 6.6. klo 16.30 – 18.15 (alustava paikka: Kaupunginpuisto)
  4. tapaaminen: ma 13.6. klo 16.30 – 18.15 (alustava paikka: Honkalanranta)

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Jaanalle sähköpostitse: luontouttaja(at)gmail.com tai WhatsApp-viestillä: 045 341 1388.
Kerro viestissä oma nimesi, lapsesi ikä (0-6 v.) ja kumpaan ryhmään (aamu vai ilta) haluat mukaan.

Kumpaankin ryhmään mahtuu mukaan max. 9 isä+lapsi -paria. Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin paikkoja, on mahdollista järjestää uudet ryhmät alkusyksystä.

Lisätiedot:
Jaana Santanen, Luontouttaja®
045 341 1388
luontouttaja@gmail.com
www.luontouttaja.fi